kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze için 1 milyar dolar bağış

Giriş Saati : 19.01.2009 12:01
Güncelleme : 19.01.2009 23:23
Yeni Haber
Arap liderleri, İsrail'in Gazze saldırısının yol açtığı sonuçları ve Filistin topraklarının imarı konusunu görüşmek üzere Kuveyt'te toplandı.

Zirveye Arap Birliği'nin 22 üyesinden, aralarında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Filistin lideri Mahmud Abbas'ın bulunduğu 17'si katılıyor.

Kuveyt'te düzenlenen zirve iki gün sürecek.

SUUDİ ARABİSTAN GAZZE'NİN YENİDEN İNŞASI İÇİN 1 MİLYAR DOLAR BAĞIŞLADI


Suudi Arabistan İsrail ordusunun yakıp yıktığı Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için 1 milyar dolar bağış yaptı.

Kuveyt'te yapılan Arap Birliği zirvesinde konuşan Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Gazzelilerin Suudi Arabistan'daki kardeşleri namına, Gazze Şeridi'nin yeniden inşası için düzenlenen zirvede Krallığın 1 milyar dolarlık katkıda bulunacağını ilan ettiğini söyledi.

Konuşmasında İsrail'i Gazze'de aşırı güç kullanmakla suçlayan Kral Abdullah, Filistinlilerin bir damla kanının bile dünyadaki bütün paralardan daha değerli olduğunu kaydetti.

Zirveye Arap Birliği'nin 22 üyesinden, aralarında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Filistin lideri Mahmud Abbas'ın bulunduğu 17'si katılıyor. Zirve yarın sona erecek.

"ARAP GİRİŞİMİ MASADA İLELEBET DURMAYACAK..."

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, İsrail'le barış öngören Arap girişiminin masada ilelebet durmayacağını söyledi.

Arap dünyasında kalkınma ve ekonomik gelişmeyle ilgili Kuveyt'te yapılan zirvede konuşan Abdullah, savaş ve barış arasındaki seçeneğin her daim açık olmayacağını İsrail'in artık anlaması gerektiğini belirti.

2002 tarihli Arap girişimi, 1967'de işgal ettiği tüm Arap topraklarından çekilmesi ve Filistinli mülteciler meselesine adil bir çözüm getirilmesi karşılığında İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesini öngörüyor.