kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ocak 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail "terörist varlık" ilan edilsin

Giriş Saati : 19.01.2009 16:26
Güncelleme : 19.01.2009 23:23
Yeni Haber
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İsrail'in "terörist varlık" ilan edilmesini istedi...
Kuveyt'te yapılan Arap Birliği zirvesinde konuşan Esad, zirveye katılanlara, Gazze'deki saldırıları nedeniyle İsrail'in "terörist varlık" ilan etmeleri çağrısında bulundu.

İsrail'i de Gazze'ye sınır geçişlerini açmaya ve ablukaya son vermeye çağıran Esad, Araplar olarak Filistin direnişine açık desteklerini göstermeleri gerektiğini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ise ateşkesin süresini uzatmayı reddederek İsrail'i saldırıya davet eden Hamas'ın sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Mübarek, bazı kesimleri, Arap dünyasını ılımlı ya da sertlik yanlısı kamplara bölmek için Gazze'deki krizi sömürmekle suçladı. Mübarek, "Araplar arasındaki ilişkiler en iyi durumunda değil" ifadesini kullandı.

Filistinliler arasında uzlaşıyı sağlama çabalarının devam edeceğini söyleyen Mübarek, Filistinlilerin birliği olmadan Gazze'de istikrarın sağlanamayacağını, Gazze'nin yeniden yapılanmayacağını ve ablukanın sona ermeyeceğini kaydetti.

Mübarek, Filistinliler arasında uzlaşı için mümkün olan her türlü girişimde bulunacaklarını, ancak Filistinli grupların bu çabalara yanıt vermemesi durumunda onlara "Allah yardımcıları olsun" diyeceklerini belirtti.

İsrail'in Gazze işgaline direnişin yasal olduğunu söyleyen Mübarek, bununla birlikte bunun götürüsü ve getirisini de hesaba katmanın gerektiğini bildirdi.

Gazze ile sınır olan tek Arap ülkesi Mısır, Gazze'de ateşkes için hem Hamas hem de İsrail ile görüşüyor. Mısır, Gazze sınırlarını tamamen açmadığı için Arap dünyası tarafından İsrail'in ablukasını desteklemekle suçlanıyor.

AA