kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Toplantıya Türklerden yoğun katılım oldu

AA
Giriş Saati : 18.01.2009 20:25
Güncelleme : 18.01.2009 21:56
Yeni Haber
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Belçika'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ülkenin Flaman kesimindeki Hasselt kentinde Türk vatandaşları ile toplantısında yaklaşık 15 bin kişi bulundu.

Belçika basının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Mustafa Sait Yazıcıoğlu, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Amasya milletvekili Akif Gülle, TBMM Dışişleri Komisyonu sözcüsü Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yaşar Yakış, Erdoğan'ı ''bölge ve dünya lideri'' olarak takdim etti.
Toplantı ve konuşmanın yapıldığı salonda sadece Türk bayraklarına izin verildi.

Başbakanın konuşması öncesinde büyük ekranlardan Türkiye görüntüleri yansıtıldı, saygı duruşunda bulunuldu, Türkiye ve Belçika ulusal marşları söylendi.

Konuşma öncesinde ve sırasında, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail aleyhinde sloganlar dikkati çekti.

Öte yandan, Belçika'nın Flaman kesiminde faaliyet gösteren aşırı sağcı Vlaams Beland (Flaman Menfaati) partisinin liderleri, Başbakan Erdoğan'ın Hasselt toplantısına karşı tepki gösteren açıklamalar yaptı. Aşırı sağcılar, Erdoğan'ın, Almanya'da, Türklerin asimilasyonuna karşı konuşmalarını hatırlatarak, Belçika'da da bu tür konuşmalar yapmasının engellenmesini istedi ve Belçika'daki Türklerin ulusal kimliklerinden vazgeçmeleri gerektiğini savundu.
Başbakan Erdoğan, bu akşam, Brüksel'de de bazı Türk toplum temsilcilerini kabul edecek.