kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Osmaniye'de 4,5'lik deprem

Giriş Saati : 17.01.2009 11:03
Güncelleme : 17.01.2009 22:40
Yeni Haber
Osmaniye'de 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem kentte paniğe yol açtı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 09.45'te merkez üssü Osmaniye olan 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntı yaklaşık 10 saniye sürerken, insanlar panik halinde kendilerini binalardan dışarı attı. Büyük tedirginlik yaşayan vatandaşlar, panik halinde telefonlarına sarılarak yakınlarını aradı.

Hatay ve Adana'da da hissedilen deprem, binalarda çatlaklar oluşmasına neden olurken, bazı evlerde eşyalar sarsıntı sırasında devrilerek hasar gördü. İlk alınan bilgilere göre, depremde ölen ya da yaralanan olmazken, şokun atlatılmasının ardından kentte hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Yetkililer, dün akşam 23.54'te de Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Tepecikören köyünde 3,0 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirdi.

"DEPREMDEN SONRA BÖLGEDE HAFİF ŞİDDETTE ARTÇI DEPREMLERİN OLMASI BEKLENEBİLİR"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi, Osmaniye'de 4.5 büyüklüğündeki depremin ardında bölgede hafif şiddette artçı sarsıntıların olabileceğini bildirdi.

Merkezden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 09.45'de büyüklüğü 4.5 olan orta şiddette bir sarsıntının kaydedildiği hatırlatıldı. Açıklamada, ''Depremin dış merkezi Osmaniye ilinin 7 kilometre kuzeydoğusu yakınlarıdır. Deprem başta Osmaniye ili olmak üzere Adana, Hatay ve Gaziantep'te hissedilmiştir. Deprem hasara neden olabilecek büyüklükte değildir. Depremden sonra bölgede hafif şiddette artçı depremlerin olması beklenebilir'' denildi. Bölgenin genel anlamda ''Doğu Anadolu Fay Zonu''nun etkisi altında olduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Karataş-Osmaniye Fay Zonu, bölgenin en önemli tektonik unsurlarından birisidir. Genelde deprem etkinliği, hakim olarak kuzeydoğu-güneybatı doğrultulu uzanan sol yönlü doğrultu atımlı faylarda ve onların tali kollarında meydana gelmektedir. Bugünkü deprem de bu bölgede meydana gelmiş bir depremdir ve bölgenin tektonik özelliklerinden dolayı birkaç yılda bir meydana gelen depremlerden birisidir. Osmaniye ve çevresi, 1. Derece Deprem Bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın depreme karşı her zaman bilinçli ve tedbirli olmalara gerekmektedir.''

(AJANSLAR)