kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Pilot Chesley Sullenberger

Kahraman pilot

DIŞ HABERLER
17.01.2009
ABD, 155 kişi taşıyan ve kuşlar yüzünden motoru yanan uçağı sağ salim Hudson Nehri'ne indiren usta pilotu konuşuyor. O artık bir kahraman..
ABD'de günün konusu, önceki gün New York'taki Hudson Nehri'ne inen yolcu uçağı ve faciayı önleyen pilot... New York La Guardia Havalimanı'ndan, Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte şehrine havalanan ancak iddiaya göre kuş sürüsünün içine girince motoru yanan US Airlines'a ait Airbus A320 tipi uçağı, büyük bir beceriyle nehre indiren kaptan pilot Chesley Sullenberger tam anlamıyla kahraman ilan edildi. Dev uçağı Manhattan şehir merkezine birkaç yüz metre uzaklıktaki Hudson Nehri'ne indiren ve 5'i mürettebat 155 kişinin hayatını kurtaran kaptan pilot için vali ve belediye başkanı da "O bir kahraman" diye konuştu.

MUCİZE KURTULUŞTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

YOLCULAR O ANI ANLATTI
New York Valisi David Paterson ile New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, pilotun bir mucizeyi gerçekleştirdiğini ifade ederek, "O bir kahraman'' dedi. Yolcular ise korku dolu anları şöyle anlattı:
Jeff Kolodjay: "Kalktıktan üç dört dakika sonra sol motor yanmaya başladı. Hemen sonra pilot çarpışma için kendimizi hazırlamamızı istedi. Herkes dua etmeye başladı. Sonra suya indiğimizi hissettim. Uçak suya ancak bu kadar düzgün indirilebilirdi."
Peter Chinchino: "Pilot alçaldı, alçaldı ve aniden suya çarptık. Hâlâ titriyorum. Gördüklerime inanamıyorum. Sallanma, gürültü hiç olmadı."

Haberin fotoğrafları