kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail tek taraflı ateşkes ilan etti

Giriş Saati : 17.01.2009 23:01
Güncelleme : 17.01.2009 23:47
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
İsrail tek taraflı ateşkes ilan etti
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, tek taraflı ateşkes kararı aldıklarını bildirdi.

Tek taraflı ateşkesin savaşın bittiği anlamına gelmeyeceğini belirten Başbakan Olmert, Gazze'de hedefledikleri amaca ulaştıklarını söyledi. Gazze'ye silah girişinin önlenmesi için kararlar aldıklarını ifade eden Olmert, ateşkesin sabaha karşı saat 02.00'den itibaren başlayacağını açıkladı. Sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması için de karar aldıklarını belirten Olmert, Mısır'a ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a da bu süreçte gösterdikleri çabalardan ötürü teşekkürlerini iletti. Ateşkesin devamı için İsrail askerlerinin Gazze'de konuşlanmaya devam edeceğini belirten Olmert, bölgede uluslararası gözlemci istediklerini ifade etti. İsrail Başbakanı, Hamas'ın saldırılarını durdurması durumunda askerlerinin çekileceği bilgisini verdi.

İran'ın desteklediği Hamas'ın kendilerinden bu çapta bir karşılık beklemediklerini söyleyen Olmert, Hamas'ın tekrar saldırması durumunda kendilerinin de saldıracaklarını ifade etti. İsrail Başbakanı, Hamas'ın sivillerin acılarını görmezden geldiğini, kendilerinin ise sivil nüfusa zarar vermemek için çabaladıklarını savundu. Olmert ayrıca, esir İsrail askeri Şalit'in bırakılması için çabalarının süreceğini bildirdi.

İSRAİL, GECE YARISI ATEŞİ KESİYOR

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bu gece 02.00'den itibaren Gazze'de ateşi keseceklerini açıkladı.

Ehud Olmert, güvenlik kabinesi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, bu gece yarısından itibaren tekyanlı olarak ateşkes kararı aldıklarını bildirdi.

Olmert, ''bütün hedeflere ulaştıklarını'' söyledi.