kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuncay Güney TRT2'ye konuştu

Giriş Saati : 15.01.2009 12:02
Güncelleme : 15.01.2009 18:56
Yeni Haber
İfadeleriyle Ergenekon operasyonuna damgasını vuran eski gazeteci Tuncay Güney, TRT2'de canlı yayınlanan "Büyüteç" programına Toronto'dan katılarak soruları yanıtladı.

Eski milletvekillerinden Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ve komisyon üyesi Fikri Sağlar ile Gazeteci Şamil Tayyar'ın katıldığı programda Tuncay Güney, 'derin yapının' devam ettiğini iddia etti ve "Ergenekon'un Susurluk gibi kapatılacağına inanıyorum. İnşallah yanılıyorumdur" dedi. Susurluk davasında faturanın Tansu Çiller ve Necmettin Erbakan'a çıkarımak istendiğini savunan Güney, "Susurluk'un üstü örtülmüştür. Kimse perde arkasını anlatmıyor" diye konuştu. Türkiye'de ifade vermeyeceğini belirten Güney, "Can güvenliğim yok. Kanada'da ifademi alabilirler" dedi. İstihbarat örgütleriyle ilişkisi sorulunca da "MİT mensubu değilim. Benimle ilgili JİTEM'e dair delil de yoktur" diye yanıt verdi.

KÜÇÜK'E BRİFİNG VERİLDİ

Sağlar'ın "İddialarınla ilgili elinde belge var mı?" sorusunu Güney şöyle yanıtladı: "Evimden alınan belgeler arasında vardı. Bilecik'e gidip Veli Küçük'e brifing veren işadamları vardı. Banka hortumlayanlarla, PKK belgeleri vardı. Hepsi Emniyet'tedir. Geçmişteki 1 numarayı herkes biliyor. Yurt dışındaydı. Şu anki 2 numara Türktür ve Türkiye'dedir ." Güney, 2001 ifadelerinin avukatlara dağıtılmasını "takdirle karşıladığını" belirterek, ancak bu kasetteki bilgiler doğru dahi olsa 'işkenceyle alındığı için' kabul etmediğini söyledi. Güney, Doğan grubuyla ilgili iddialarda da bulundu.