kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savcı Öz'ün Mercedes'i kimin?

AA
Giriş Saati : 14.01.2009 11:36
Güncelleme : 14.01.2009 15:56
Yeni Haber
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Savcı Zekeriya Öz'ün makam aracı, bakanlığımın aracıdır, bakanlığım üzerine kayıtlı bir araçtır ve
kendisine bakanlığım tarafından verilmiştir'' dedi.

Atalay, Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla Prag'a hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın toplantısı düzenledi.

İstanbul AK Parti İl Başkanlığı'nın bombalanması sonucu bir polis memurunun şehit olduğunu ve yaralananların da bulunduğunu hatırlatan Atalay, şunları söyledi:

''Bu konu üzerinde İstanbul polisi ciddi şekilde çalışıyordu. Bu konuda belli bir safhaya gelindi. Önemli gözaltılar oldu. Üzerinde soruşturma devam ediyor. Failler yarın veya bir sonraki gün de savcılığa ve yargıya devredilecek. O zaman valilik tarafından açıklama yapılacak. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü bu hain terör olayında rol alanların İstanbul'da daha önce meydana gelen birkaç olayda da zaten ismi geçiyordu. Dolayısıyla birkaç olay birden aydınlatılmış olacak. Yani faili meçhul olay kalmaması, bu tür olayları meydana getirenler, cana kıyanlar, terör olayları meydana getirenler bizim en önemli hedeflerimizdendir. Bu dönemde buna özellikle hassasiyet gösteriyoruz. Bütün güvenlik birimlerimizi özellikle kutluyorum. İstanbul polisine teşekkür ediyorum. Diğerlerinde olduğu gibi bu olayda da çok başarılı bir çalışma yürüttü ve sonucu ulaşmış durumdayız.''
Beşir Atalay, gözaltında kaç kişi bulunduğu ve örgüt bağlantıları konusundaki bir soru üzerine, ''Şu anda gözaltındaki kişiler hakkında sayı vermiyorum. Yarın daha detaylı bir açıklama yapılacak. Örgüt bağlantıları da bellidir'' dedi.

SAVCI ÖZ'E ZIRHLI ARAÇ TAHSİSİ

Beşir Atalay, Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcılarından Zekeriya Öz'e zırhlı bir makam aracı verildiği haberlerinin basında yer aldığını hatırlatarak, ''Bu doğrudur. Bu araç bakanlığımın aracıdır, bakanlığım üzerine kayıtlı bir araçtır ve kendisine bakanlığım tarafından verilmiştir'' diye konuştu.

Bakan Atalay, ''Savcı Öz'e verilen zırhlı aracın daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan ve camları balyozla kırılan araç olup olmadığı'' yönündeki soruya karşılık, ''Bu araç bakanlığımıza ait bir araçtır. Bunu Başbakanımız da kullandı. Şu anda buraya devrettik'' dedi.
Aracın Savcı Öz'e ne zaman devredildiği ile ilgili soruya Atalay, ''Tam tarihini bilemiyorum, ama epey bir süre oldu'' karşılığını verdi.Beşir Atalay, Savcı Öz'ün tehdit aldığı iddialarına ilişkin soruyu ise yanıtlamadı.