kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mahkumlara görüntülü telefon

AA
Giriş Saati : 14.01.2009 17:27
Yeni Haber
Adalet Bakanlığı, cezaevlerinin yüksek duvarlarını ''kaldırıyor''. Görüntülü telefon uygulamasıyla artık mahkumlar, eş, çocuk ve anne-babalarının yüzünü, görüş gününü beklemeden görebilecek.

Türk Telekom'un geçen yıl başlattığı ''görüntülü telefon'' uygulaması, cezaevlerinde de kullanılacak.

Cezalarının dolmasını bekleyen, açık avluda volta atarak görüş gününü bekleyen mahkumlar, artık eş, çocuk ve uzaktaki anne-babalarının yüzünü, görüş günü gelmeden görebilecek. Adalet Bakanlığının sağlayacağı ''görüntülü telefon'' uygulaması, özellikle çocuklarını görmeye gidemeyen yaşlı anne-babalara, yurt dışındaki yakınlara ve ailelerinden farklı illerdeki cezaevlerinde yatanlara mutluluk yaşatacak.

Konuyla ilgili AA muhabirine bilgi veren Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman, Türk Telekom ile yaptıkları görüşme sonrası, cezaevlerinde ''görüntülü telefon'' kullanımı uygulamasına geçmeyi planladıklarını söyledi. Bu kapsamda, Sincan'daki Ankara Ceza İnfaz Kompleksi'nde 9 Ocak Cuma günü teknik tespit yapıldığını belirten Kalaman, görüntülü telefonların pilot uygulama olarak bu cezaevinde kullanılmaya başlayacağını bildirdi.

Kalaman, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması halinde, uygulamanın Türkiye genelindeki tüm cezaevlerinde başlatılacağını kaydetti.

Uygulamayla cezaevlerindeki mahkumların ve ailelerinin ''mutlu olmasını'' amaçladıklarını dile getiren Kalaman, evlerinde görüntülü telefon bulunan mahkum yakınlarının bu hizmetten yararlanabileceklerini belirtti.

Ziyaret günlerindeki yoğunluğun da azalacağını umduklarını ifade eden Kalaman, görüş için izin alamayan birinci derece akrabalar dışındaki mahkum yakınlarının kendilerine yoğun talepte bulunduklarını, uygulamanın hayata geçirilmesiyle bu taleplerde de azalma olacağını düşündüklerini ifade etti.