kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MİT: Şahin duyumları sosyal ilişkiyle aktardı

ANKARA
14.01.2009
İbrahim Şahin'le kurumsal ilişki içinde olmadıklarını belirten MİT "Güneydoğu'daki bazı olaylara ilişkin duyumlarını sosyal bir ilişki üzerinden aktardı" dedi..
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), eski Emniyet Özel Harekât Daire Başkan vekili İbrahim Şahin'in, Aktütün baskınını önceden MİT'e bildirdiğine ilişkin ifadeleri üzerine açıklama yaptı. MİT açıklamasında İbrahim Şahin'nin kurumsal bir ilişki içinde olmadığı belirtildi. Ancak, "İbrahim Şahin, bir süre önce Güneydoğu'daki bazı olaylara ilişkin duyumlarını, sosyal bir ilişki üzerinden tarafımıza aktarmıştır" açıklaması akıllarda soru işareti bıraktı. MİT bu açıklamayla İbrahim Şahin'in Aktütün Karakolu'na ilişkin iddialarını ince bir mesajla doğrulamış oldu.

'HER TÜRLÜ BİLGİ GELİR'
MİT'in açıklamasında "İbrahim Şahin ile kurumsal bir temasımız bulunmamaktadır. Aktütün Karakolu'na ilişkin iddia edildiği tarzda bir bildirim tarafımıza yansımamıştır. İbrahim Şahin, bir süre önce Güneydoğu'daki bazı olaylara ilişkin duyumlarını, sosyal bir ilişki üzerinden tarafımıza aktarmıştır. Bilindiği gibi, çeşitli vesilelerle kurumumuza her türlü bilgi değişik kanallar üzerinden intikal etmektedir" denildi. Şahin, ifadelerinde kendisinin terörle mücadele müsteşarı yapılacağına ilişkin şu iddialarda bulunmuştu : "2008'in son 3 ayında Cemil Çiçek, terörle mücadelede yeni oluşuma gidileceği konusunda bir açıklama yapmıştı. Genelkurmay'dan Metin Paşa ve Bekir Kalyoncu Paşa, bu yeni oluşumun müsteşarlığına benim getirileceğimi, hazırlık yapmamı söylediler. Yeni oluşumda görev almak üzere, Özel Harekât'ta görev almış polislerinden ve 30 yaş altındaki askerlerden liste hazırladım. Bana '300 kişi seçeceksin' dediler. Ele geçen S-1 belgesi buna ilişkindir."

YALANLANMIŞTI
Genelkurmay Başkanlığı, İbrahim Şahin'in "Genelkurmay'da iki paşa, terörle mücadele için beni göreve çağırdı" açıklamasının gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise "Bunlar kendi ifadeleri, doğruysa tabii. Bilemeyiz ki" demekle yetindi. Çiçek, "Şahin'e görev verileceği konusunda size bilgi geldi mi" sorusuna "Hayır, gelmedi" yanıtını vermişti.