kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lübnan'dan İsrail'e bir roket saldırısı daha

Giriş Saati : 14.01.2009 09:13
Güncelleme : 14.01.2009 18:35
Yeni Haber
Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine bu sabah roket saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Yerel televizyon kanalları, iki roketin Kiryat Şimona yakınlarına düştüğünü duyururken, Lübnan'daki görgü tanıkları da sınırda en az 3 patlama duyduklarını belirttiler.

Olayda ilk bilgilere göre can kaybı olmadığı bildirildi.

Lübnan topraklarından geçen perşembe günü de İsrail'e roket saldırısı düzenlenmiş, bu gelişme ikinci bir cephenin açılabileceği olasılığını gündeme getirmişti.

İki yıl önce İsrail ile çatışmaya giren Hizbullah bu saldırıyla ilgisi olmadığını açıklamış, saldırının Lübnan'daki bazı küçük Filistinli gruplar tarafından düzenlemiş olması ihtimali üzerinde durulmuştu. Roket saldırısı, Lübnan hükümetince de kınanmıştı.

İSRAİL, TOP ATEŞİYLE KARŞILIK VERDİ

İsrail'in, Lübnan topraklarından düzenlenen roket saldırılarına top ateşiyle cevap verdiği belirtildi.

Lübnan güvenlik yetkilileri, roket saldırılarının ardından İsrail'den Lübnan'ın güneyine 8 atış yapıldığını söyledi.

İsrailli yetkililer ve yerel basın, Lübnan'dan İsrail'e bu sabah roket saldırısı yapıldığını, Kiryat Şimona yakınlarında açık alana düşen roketlerin can kaybına neden olmadığını açıklamıştı. Buna karşın yöre sakinlerine, roket saldırıları nedeniyle sığınaklara gitmeleri çağrısında bulunulduğu belirtildi.

Lübnan'daki güvenlik kaynakları İsrail'e 5 roket atıldığını, 2'sinin mesafesinin kısa olmasıyla İsrail sınırına ulaşmadığını belirtirken, İsrail tarafı da 3 roket saldırısı olduğunu doğruladı.

Roket saldırılarının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadı.
Lübnan topraklarından geçen perşembe günü de İsrail'e roket saldırısı düzenlenmiş, bu gelişme ikinci bir cephenin açılabileceği olasılığını gündeme getirmişti.

2006'da İsrail ile çatışmaya giren Hizbullah bu saldırıyla ilgisi olmadığını açıklamış, Lübnan'daki bazı küçük Filistinli grupların düzenlemiş olabileceği olasılığı üzerinde durulmuştu.

GAZZA VE BM

Bu arada, Gazze'deki sağlık yetkilileri, 19. gününe giren saldırılarda ölen Filistinli sayısının 971'e yükseldiğini, bu can kayıplarının yaklaşık yarısını kadın ve çocukların oluşturduğunu bildirdi. Aynı süre zarfında 3'ü sivil, 10'u asker toplam 13 İsraillinin öldüğü belirtiliyor.

DÜNYANIN SESSİZ KALDIĞI VAHŞET!

Gazze'deki saldırılara yönelik ateşkes çabaları çerçevesinde de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un bugün 2 günlük Orta Doğu ziyaretine başlaması bekleniyor.

Türkiye'ye de gelecek olan Ban, bugün Orta Doğu ziyaretlerinin ilk ayağı Mısır'a giderek, burada Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile görüşecek.