kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek'e su soruşturması

SABAH / ANKARA
Giriş Saati : 13.01.2009 16:04
Güncelleme : 13.01.2009 17:21
Yeni Haber
Danıştay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan hakkındaki "su kesintisi" ve "Kızılırmak suyunun Ankara'ya getirilmesindeki usulsüzlük" iddialarının soruşturulması gerektiğine karar verdi.

Danıştay'ın kararında, iddiaların somut, belgelere dayalı ve ciddi, kişilerin de belli olduğu belirtildi. Bu karara göre Ankara Başsavcılığı Gökçek ve Fincan hakkında soruşturma başlatacak.

d
Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2007 yılı Ağustos ayında Ankara'da yaşanan su kesintileri ile Kızılırmak suyunun şehre getirilmesi sürecinde usulsüzlükler olduğu iddiasıyla Gökçek ve Fincan ile diğer kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyuruları üzerine İçişleri Bakanlığından şüpheliler hakkında soruşturma izni istedi. İçişleri Bakanlığı, konuyu Ankara Valiliğine, valilik de Ankara Büyükşehir Belediyesine iletti. İçişleri Bakanlığı, daha sonra, valilik kanalıyla ulaşan belgelere göre "şikayetin işleme konulmamasına" karar verdi.

DANIŞTAY: İDDİALAR CİDDİ, SORUŞTURULSUN

Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İçişleri Bakanlığı'nın "izin vermeme" kararına Danıştay nezdinde itiraz etti. İtirazı, Danıştay 1'inci Dairesi inceleyip karara bağladı.
Daire, İçişleri Bakanlığı'nın, "şikayeti işleme koymama" kararını kaldırdı.
Danıştay'ın kararında, "hakkında şikayette bulunulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından görevlendirilen belediye müfettişince hazırlanan araştırma raporu esas alınarak valiliğin görüş oluşturduğu, bakanlığın da bu belgelere göre şikayeti işleme koymama kararı verdiğine" dikkat çekilerek, "İhbar ve şikayetlerin somut, kişilerin ve olayın belli, iddiaların da ciddi bulgu ve belgelere dayanması nedeniyle ön inceleme başlatılması için izin verilmesi gerektiği" ifade edildi.

KENDİ KENDİNE SORUŞTURMA


Danıştay'ın bu kararıyla, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in, kendisi hakkındaki soruşturmayı yine belediyenin müfettişlerine yaptırdığı da yargı kararına yansımış oldu.