kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

12.01.2009
'Knight Online' örnek oldu, maliye devrede
İnternetten oynanan oyun sektöründe milyonlarca doların vergilendirilmeden yurtdışına çıkışından rahatsız olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, online oyun sektörünün yakından izlenmesi ve vergilendirilmesi için ilk girişimini yaptı. Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, sektördeki vergi kayıplarının her geçen gün artması nedeniyle Maliye Bakanlığ'na başvurduklarını bildirdi. "Knight Online'' adlı internet oyununun vergilendirilme olmadığı için internet kafelerde oynatılmasının yasaklandığını belirten Şimşek, Maliye'den konunun vergilendirme boyutunun değerlendirilmesini istedi.

IMF bankacılığa takviyeyi görüştü
Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki IMF heyeti, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu (BDDK) ziyaret etti. Edinilen bilgiye göre IMF heyeti, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ve kurumun diğer üst düzey yöneticileriyle çalışma toplantısı yaptı. Toplantıda, Türk bankacılık sektöründeki gelişmeler, 2009 yılına ilişkin beklentiler ve sektörün daha da güçlendirilmesi için alınabilecek tedbirler üzerinde duruldu. IMF heyetinin, BDDK gibi bir kurumun Türkiye'de kurulmuş olmasının böyle bir süreçte büyük bir şans olduğunu vurguladığı belirtildi.

Memur ocak maaşını yüzde 4 zamlı alacak
Devlet memurları 15 Ocak'ta zamlı maaş alacak. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan imzalı genelgeye göre, 14 günlük zam farkları da hesaplamaların hemen ardından hesaplara yatacak. Yılın ilk 6 aylık döneminde memur maaş katsayısı (0.053505), taban aylık katsayısı (0.7084), yan ödeme katsayısı da (0.016965) olarak uygulanacak. Sözleşmeli ücretlerinin de, memur maaşlarına paralel yüzde 4 oranında zamlanacağı yılın ilk yarısında, sözleşmelilerin ücret tavanı da 2 bin 491 TL olacak. İşçilere ödenecek kıdem tazminatının yıllık tavanı 2 bin 260.05 TL olarak uygulanacak.