kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ergenekon turu

13.01.2009
Listedeki Alevilere koruma
Tutuklanan İbrahim Şahin'in bilgisayarında 12 kişilik suikast listesi bulunduğu iddiası emniyeti harekete geçirdi. Listede ismi bulunduğu iddia edilen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç'e yakın koruma verildi. Emniyet'in koruma verdiğini önceki akşam saat 17.00'de Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğü, ardından Koruma Şube Müdürlüğü'nden gelen telefonlarla öğrendiğini anlatan Genç, "Önce deşifre edildik, sonra koruma verildi" tepkisi gösterdi. "Sahnedeki dekor malzemesi gibiyiz" diyen Genç şunları söyledi: "12 kişilik listeden bahsediliyor. Ama 3 kişinin ismi sızdırılıyor. Sonra boy boy isimler ve resimler basılıyor. Neden deşifre ediliyoruz. Bizim Alevi toplumunda infial yaratmak için öldürüleceğimiz iddia ediliyor. Deşifre edilerek peki ne yapılıyor." Önceki akşam saatlerinde yakın koruma verildiğini öğrenen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Balkız ise çok rahat olduğunu, bir kaygısı bulunmadığını söyledi.
Nergis DEMİRKAYA / ANKARA

Prof. Küçük'le birlikte 17 kişi tutuklandı
Ergenekon örgütüne yönelik 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen 10. dalga operasyonda, gözaltına alınan 33 zanlıdan 17'si tutuklandı, 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere 13'ü de Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alınarak serbest bırakıldı. Cuma günü öğle saatlerinde başlayan adliye maratonu pazartesi günün ilk saatlerinde Mustafa Levent Göktaş'ın tutuklanmasıyla sona erdi. Pazar gecesi tutuklanan ve 21 saat ifade veren Prof. Dr. Yalçın Küçük, savcılıkta daha çok 1998 yılından önceki faaliyetleri nedeniyle sorgulandı. Küçük'e dört kez Türk vatandaşı olup olmadığı soruldu. Yazılarında Kürtleri övücü ifadeler kullandığı, Atatürk'e hakaret ettiği iddialarına da yanıt veren Küçük, Öcalan ile çekilmiş fotoğrafları ve Öcalan ile 1989'da yaptığı görüşme nedeniyle de sorgulandı. Küçük'ün ifadesinde Perinçek ile 1979 yılından itibaren, İlhan Selçuk ile de 20 yıldır yüz yüze görüşmediğini söylediği belirtildi.
Veli SARIBOĞA

Sauna'nın bombaları da Yenikent'teydi
Kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ve sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılandığı davada da Yenikent'te bomba aranmıştı. Çete lideri olduğu iddia edilen Kasım Zengin'in yer göstermesi sonucu Yenikent'teki Ayaş Tüneli çıkışında çok sayıda fitil, TNT ve şarapnel parçaları bulunmuştu. Öte yandan Ergenekon soruşturması çerçevesinde Yargıtay'ın "Danıştay saldırısı davasıyla Ergenekon davası birleştirilsin" kararının ardından karar çıkması beklenen Sauna ve Atabeyler davalarının tüm evrakları savcı Zekeriya Öz tarafından istendi. Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi de dava dosyalarının fotokopilerini İstanbul'a yolladı.
Göksel ÇAĞLAV / ANKARA