kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'dan 4 yıl aradan sonra Brüksel çıkarması

BÜLENT AYDEMİR - ANKARA
12.01.2009
AB Komisyonu Başkanı Barroso'nun davetlisi olan Erdoğan, yeni başmüzakereci Egemen Bağış'ı da beraberinde götürecek ve "Türkiye, AB yolunda kararlılıkla ilerliyor" mesajı verecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Erdoğan'dan 4 yıl aradan sonra Brüksel çıkarması
Başbakan Tayyip Erdoğan, 4 yıl aradan sonra Brüksel'e çıkarma yapacak. AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun davetlisi olarak 18-19 Ocak tarihlerinde Brüksel'e gidecek olan Erdoğan, "Türkiye, AB yolunda kararlılıkla ilerliyor" mesajı verecek. Yeni atanan başmüzakereci Devlet Bakanı Egemen Bağış da Erdoğan'a eşlik edecek. AB çevrelerinden gelen "Türkiye reform sürecinde yavaşladı" eleştirilerine AB'nin kalbinden yanıt verecek olan Erdoğan, Barroso ile görüşmesinde Türkiye'nin AB kapsamında attığı adımları ve bundan sonraki süreçte hükümetin reformlar konusundaki kararlılığını ifade edecek. Erdoğan, hükümetin Ulusal Program çerçevesinde atacağı adımlar ve yapacağı kapsamlı düzenlemeler ile ilgili muhataplarına bilgi verecek. AK Parti'nin seçim zaferinin ardından baş döndürücü bir trafikle 15 üyeli AB'nin 14 başkentini ziyaret eden Erdoğan, Şubat 2005'ten bu yana Brüksel'e bir kez olsun gitmedi. Bundan, AB Anayasası'nın Fransa ve Hollanda'da reddedilmesinin ardından AB ülkelerinin her zirveye aday ülkelerin liderlerini çağırma geleneğine son vermeleri de etkili oldu. AB ülkeleri bu süreçte genişleme konularını zirvelere taşımama kararı aldılar.

YOĞUN TRAFİK
Barroso dışında AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu temsilcisi Olli Rehn ile görüşecek olan Erdoğan ayrıca, Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering ve Siyasi Grup başkanlarının katılacağı Avrupa Parlamentosu Başkanlık Divanı ile bir toplantı yapacak. Brüksel'deki sivil toplum kuruluşu "Friends of Europe"un Türkiye-AB ilişkileri konulu konferansına katılacak olan Erdoğan, Brüksel'de açılan, "İstanbul Merkezi"nde düzenlenecek olan etkinlikte de yer alacak. Erdoğan, burada, "Türkiye, AB yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam ediyor" mesajı verecek ve bazı AB ülkelerinin Türkiye karşıtı söylemlerini eleştirecek. Erdoğan Kıbrıs konusunu da görüşecek.