kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Costner Türkiye'de

Giriş Saati : 11.01.2009 17:29
Güncelleme : 11.01.2009 19:28
Yeni Haber
Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Kevin Costner, Türk Hava Yolları'nın (THY) tanıtım filminde oynamak üzere özel uçakla Türkiye'ye geldi.

Ünlü aktör Costner, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin ve THY Genel Müdürü Temel Kotil ile basın toplantısına katıldı.

Karlıtekin, THY olarak çok önemli bir günü yaşadıklarını belirterek, atılan her adımın THY'nin daha ileriye gitmesini hedeflediğini söyledi.

Bu çerçevede THY'nin imaj filmini oluşturmak üzere Kevin Costner ile anlaştıklarını ve genel bir yanılgıyı düzeltmek istediklerini ifade eden Karlıtekin, şunları kaydetti:

''Son dönemde 3 adet Boeing 777 uçağı satın aldık. Bu uçaklarda First Class koltuklar var. Bu uçaklar, bizim ihale ile alacağımız asıl uçaklar gelene kadar ara dönem uçaklar olarak hizmet verecek. Ve bu uçaklarda First Class koltuk sayısı çok fazla değil. Bu yapacağımız imaj filmi First Class' a odaklanmış, onu öne çıkarmak amacıyla planlanmış bir film değil. Bu film daha ziyade THY'nin uluslararası arenada Business Class ürününü daha ön plana çıkarılması için yapılmış bir film olacak.''

THY Genel Müdürü Temel Kotil de Costner'a bu çalışmayı THY ile yapmayı kabul etmesinden ve Türkiye ile ilgili güzel sözlerinden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.

THY'nin parlayan bir yıldız olduğunu ifade eden Kotil, ''İnşallah bu iki büyük marka 2009'u da havacılık yılı olarak ilan edecekler'' dedi.

-''KENDİMİ KRAL GİBİ HİSSETTİM...''-

Aktör Kevin Costner da Türkiye'ye ikinci kez geldiğini belirterek, ''Her iki seferde de buraya gelişimde kendimi kral gibi ve evimdeymişim gibi hissettim'' diye konuştu. Costner, ''Benim ve hayatım için THY ile birlikte çalışmak çok önemli bir gün, çok önemli bir adım'' dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Costner, ''Savaşların olduğu bir dönemde Müslüman bir ülkenin yüzü olmak nasıl bir duygu'' şeklindeki bir soruya, ''Hepimiz bir ülkede doğduk ve bununla ilgili bir seçimimiz olmadı. Bence önemli olan hepimizin bir dünya vatandaşı olması. Önemli olan hareket edebilmemiz, seyahat edebilmemiz, kabul görmemiz. Savaş dünyanın var oluşundan beri var. Ve bizim hedefimiz bunu bitirmek olmalı'' karşılığını
verdi.

Costner, ''3. Dünya Savaşı çıkacak mı?'' şeklindeki bir soruya da ''İnanıyorum ki bunu durdurma gücümüz var. Buna inancımız tutkumuz var'' dedi.

Bir gazetecinin ''Daha önce THY ile uçtunuz mu?'' sorusuna ''Hayır'' yanıtını veren Costner, ''Daha önce de reklam teklifleri aldım. Önemli olan müşterilerine değer veren, onları ön plana çıkaran dünya şirketleriyle çalışmak. Dolayısıyla THY'yi seçtim'' diye konuştu.

''Bundan sonra ne yapacaksınız'' yönündeki bir soruya da ünlü aktör, ''Hayatımda çok şeyi bugüne kadar kontrol etmeye, planlamaya çalıştım. İleriye dönük olarak bu aşamadan sonra planlamayı ve kontrol etmeyi arzu etmiyorum. Dünyada her şeyin bana gelişine göre davranmaya çalışacağım. Gençliğimde dünyada her şeyi yapmam gerektiğini düşünüyordum. Yaşım ilerledikçe hayata bakış açımı değiştirmeyi uygun görüyorum'' karşılığını verdi.

Costner, ''Gençliğinizde bugünleri görebiliyor muydunuz?'' şeklindeki bir soruyu da ''Ödüllerin geleceğini görmedim. Önemli bir kariyerimin olmasını istedim. İnsanların beni ciddiye almasını istedim. Bu yaklaşım benim için de çok iyi oldu. Çok şöhret için hayal kurmadım ama çalışmak için hayal kurdum'' diye yanıtladı.

''Seçim kampanyasında Barak Obama'yı desteklediğinin'' hatırlatılması üzerine de Costner şunları söyledi:

''Sanırım şu anda hiçbirimiz politika konuşmak istemiyoruz. Politikacı değiliz. Umudumuz politikaya girenlerin akıllı, geniş dünya görüşü kişiler olması. Çoğu zaman böyle insanlar kazanamayabiliyorlar. Umut ediyorum ki benim ülkemde en iyiler yukarıya çıkacaktır. Bizim için en iyi adam kazandı. Önümüzdeki 30 yıl ülkemizde ve diğer ülkelerde böyle bir lidere ihtiyacımız var.''

Costner, çekimi yapılacak reklam filminin de tek çekimlik olduğunu söyledi.

-''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...''

Gazetecilerin başındaki ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' yazılı şapka bulunduğunu hatırlatmaları üzerine de Costner, ''Atatürk'ün yazısından okudum ve güzel bir söyleyiş olduğunu duydum. Bu şapkayı Amerika'da yaptırdım. Ülkenize gelmekten ne kadar mutlu olduğumu ve takdirimi paylaşmak için taşıyorum'' dedi.

''Bir filmde Atatürk'ü canlandırmak ister misiniz?'' şeklindeki soruya da Costner, daha önce de bu tür teklifler aldığını belirterek, ''Ama bu kadar özel bir kişiyi oynamak için yabancı biri yerine, Türkiye'deki aktörlerin bu gururu taşıması gerektiğini düşünüyorum'' yanıtını verdi.

Costner, daha önce bir kişiyle ilgili ismi bu kadar gururla yaşatılan hiçbir ülke görmediğini ifade ederek, ''Gerçekten çok özel bir insan olması lazım'' şeklinde konuştu.

Kendisini en çok müzisyen yönüyle mutlu hissettiğini ifade eden Costner, bir uçuş anısının sorulması üzerine de ''Çok çocuklarım var ve gürültü yapıyorlar. Ve uçuş sırasında kese kağıtlarına ihtiyacımız oluyor. Bu nedenle Amerika'da özel olarak uçuyorum. 10 yaşındaki kızım bir gün (Ben özel olarak uçmak istemiyorum) dedi. Nedenini sorduğum zaman, cevabı (Çünkü hiç kimseyle tanışamıyorum) oldu'' diye konuştu.

''Türkiye'ye ilk gelişinden sonra yakınlarına Türkiye ile ilgili neler söylediğinin'' sorulması üzerine de Costner, ''Türkiye ile ilgili konuştuğum zaman hep gururla, sahiplenme ile bahsediyorum. İnsanlara her şeyin güzel olduğunu, insanların güzel olduğunu söylüyorum. Bunları aktardığınız zaman sizde bir Büyükelçiye dönüşüyorsunuz. Sizin ülkenizde bir misafirim ve her zaman misafir gibi davranmaya çalışıyorum'' dedi.

Kevin Costner, Washington'da yetkilerle konuşma fırsatı olduğunda, Türkiye'deki tecrübelerinden bahsedeceğini ve Türkiye ile neden iyi ilişkiler kurulması gerektiğini anlatacağını ifade etti.

''Reklam anlaşmasının şartlarının'' sorulması üzerine de Costner, ''Burada alacağım ödeme ilişkilerimizin devamından çok daha az önem taşıyor. İkinci defa gelmemin sebebi ilk gelişimdeki karşılanma şeklim'' cevabını verdi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin de bu soruya, ''Şundan emin olunuz ki biz THY'de yaptığımız her şeyin, her yatırımın karşılığını almayı hedefledik bugüne kadar. Bundan sonra da alacağız'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Son zamanlarda Amerikalı aktörlerin Türkiye'ye gelişi Amerikalıların Türkiye'yi daha iyi tanımak istemesinden mi kaynaklanıyor?'' sorusuna Costner, ''Üç yıl önce müzik çalmaya başladım. Türkiye beni müziğimle birlikte davet eden ilk ülkeydi. Çok şaşırdım, hiç böyle olacağını düşünmemiştim. Hayatımda çok önemli bir yeri var. Bu sebepten dolayı reklam çekimini kabul ettim diğer arkadaşlarımın da aynı fikirde olduğunu düşünüyorum'' yanıtını verdi.

''Ekonomik kriz sizi de etkiledi mi'' şeklindeki bir soru üzerine Costner, ''Birimiz etkilendiysek hepimiz etkilenmişizdir. Benim hayatımın diğerlerinden rahat olması başkalarını düşünmüyorum ve üzülmüyorum anlamına gelmez'' dedi.

-''60 SANİYELİK REKLAM FİLMİ''-


THY Yönetim Kurulu Başkanı Karlıtekin de ''Kevin Costner seçiminin neden yapıldığına'' ilişkin yöneltilen bir soruyu ''Çok iyi bir aktör, dünyaca ünlü bir insan, yakışıklı. Daha ne diyeyim'' şeklinde yanıtladı.

Yapılan basın toplantısından sonra THY yöneticileri Kevin Costner'a THY'nin en iyi müşterilerine verdiği ''Elit Plus'' kartını hediye etti.

THY'nin yurtiçi ve yurtdışında tanıtımı için Kevin Costner ile 60 saniye olarak planlanan reklam filminde, ''THY'nin sağladığı hizmetler ve bu hizmetlerin yolculara kendilerini star gibi hissettirmelerinden'' yola çıkıldığı
kaydedildi.

İstanbul'da 2 gün sürecek çekim çalışmalarının havalimanı ve uçak içinde yapılacağı belirtildi.

Yaklaşık 150 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek çekimlerin yönetmenliğini ise Madonna, Kylie Minogue ve Melani gibi dünyaca ünlü starların video kliplerinin görüntü yönetmeni olan Fredrisk Callingaard yapacak.

THY'nin yeni reklam filminin, Türkiye ile birlikte 70 ülkede yayımlanacağı bildirildi.