kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

IMF heyeti görüşmelere başladı

Giriş Saati : 08.01.2009 10:33
Güncelleme : 08.01.2009 20:32
Yeni Haber
Türkiye ile yeni bir anlaşma yapmak üzere gelen Uluslar arası Para Fonu (IMF) heyeti temaslarına başladı. On gün sürmesi beklenen görüşmelerde heyet, önce Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü.

Devlet Bakanı Şimşek'in, Türkiye Masası Şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyeti ile programın genel çerçevesini görüştüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Türkiye'deki resmi temaslarına, Devlet Bakanı Şimşek'i makamında nezaket ziyaretiyle başlayan IMF heyeti, görüşmede, ekonomik programın genel çerçevesini de ele aldı.

Ankara'ya dün gelen Rachel van Elkan başkanlığındaki IMF heyeti, Şimşek ile görüşmesinin ardından, Türkiye'deki temasları çerçevesi, diğer ekonomi kurumlarının yetkilileriyle de bir araya gelecek.

Lorenzo Giorgianni'nin yerine atanan yeni Türkiye masası şefi Rachel van Elkan başkanlığındaki heyet yeni anlaşma üzerinde çalışacak. 10 gün sürmesi öngörülen görüşmelerde Heyet, Mehmet Şimşek dışında Maliye, Merkez Bankası, BDDK, DPT gibi kurumlarla da görüşecek.

IMF ile son stand-by Mayıs ayında sona ermişti. İlk aşamada kredi çekiminin isteğe bağlı olduğu ihtiyati stand-by üzerinde durulurken, küresel krizin Türkiye'yi sarsmaya başlaması üzerine yeniden kredi kullanımını içeren norma stand-by gündeme gelmişti. Yapılan görüşmelerde ise bütçe, kamu harcamaları ve büyüme hedefi başta olmak üzere bazı görüş ayrılıkları ortaya çıkmıştı.

AJANSLAR