kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Maliye'den Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt

Giriş Saati : 08.01.2009 13:51
Güncelleme : 08.01.2009 20:32
Yeni Haber
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mey İçki'ye yasa dışı vergi ayrıcalığı sağlandığı ve geçmişe dönük yaklaşık 3 milyon TL'lik ÖTV borcunun silindiği yönündeki iddialarına Maliye'den yanıt geldi.

Maliye Bakanlığı, ödeme emrinin iptal edilmesinin, tahakkuk eden verginin silinmesi anlamına gelmediği, tahakkuk eden verginin terkin edilmedikçe kamu alacağının silinmesinden söz edilemeyeceğini bildirdi.

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt verilerek, beyan edilen verginin süresinde ödenmemesi veya tecil-terkin uygulamasından yararlanmakla birlikte koşulların gerçekleşmemesi üzerine tahakkuk eden verginin, ödeme emri düzenlenerek takibe alındığı vurgulandı. Ödeme emrinin iptal edilmesinin, tahakkuk eden verginin silinmesi anlamına gelmediği, tahakkuk eden vergi terkin edilmedikçe kamu alacağının silinmesinden bahsedilemeyeceğine işaret edilen açıklamada, ÖTV ile ilgili mükelleflerin beyanına dayanılarak ihraç kaydıyla teslim edildiği belirtilen mallara ilişkin ÖTV'nin önce tecil edildiği, daha sonra tecil edilmemesi gerektiği görüşü ile takibe alınarak ödeme emrinin tebliğ edildiği belirtildi.

Bu arada ÖTV ile ilgili yapılan son yasal düzenlemenin de bu olayla ilgisi bulunmadığı savunuldu. 25 Kasım 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 5810 sayılı yasanın 9'uncu maddesi ile serbest dolaşımda olmayan, yani yurt dışından gelen malların serbest bölgede kullanım veya tüketilmesi halinde, bu malların ÖTV'ye tabi tutulacağının düzenlediği belirtilen açıklamada, yapılan bu düzenlemenin Mey İçki ile ilgili ÖTV uygulaması ile hiçbir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

ANKA