kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Hakan Yalçın

"AVM'de mağaza açmak için yöneticilerin siciline bakacağız"

PINAR ÇELİK
07.01.2009
Yalçınlar Fotoğrafçılık'ın başkanı Hakan Yalçın, artan kira bedellerinden sonra işleten ve yönetenlerin sicillerine bakıp ona göre AVM'lerde mağaza açacaklarını söyledi..
Alışveriş merkezleri (AVM) ve kiracılar arasındaki kira sorunları farklı bir döneme geçişin sinyallerini veriyor. Son dönemde AVM'lerdeki mağazalarını kapatmasıyla gündeme gelen fotoğraf ve elektronik ürünlerin satışını yapan Yalçınlar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, işletmesine ve yönetimine güvendikleri AVM'lerde olma kararı aldıklarını dile getirdi.

'VERİMSİZ OLANI KAPATIRIZ'
"Bazı AVM işletmecileri ve yöneticileri her boş alanı para olarak görüyorlar. Biz de böyle bir ortamda iş yapmak yerine kapatmayı tercih ediyoruz" diyen Yalçın, özellikle 2007 yılı sonrasında açılan avm'lerin kiralar konusunda çok acımasız olduklarını bu yüzden birkaç AVM'de daha mağaza kapatacaklarını vurguladı.

'ANADOLU'YA AÇILACAĞIZ'
2009'un altıncı ayından sonra AVM'ler yerine cadde mağazası açmayı planladıklarının altını çizen Yalçın, bu yıl altı mağaza kapattıklarını ve sadece Şaşkınbakkal'da bir mağaza açtıklarını söyledi. "Biz verimi düşük mağazaları kapatıp verimli mağaza açma stratejisiyle hareket ediyoruz. Franchise vermiyoruz. Tüm mağazalarımız kendimize ait. Ancak bu yıl yaşanan krizden dolayı hem mağaza kapattık hem de yeni mağaza açmadık" diyen Yalçın, avm'lerde mağaza açmayı da düşünmediklerini söyledi. Mağaza açmaya Anadolu şehirlerinde devam edeceklerini ifade eden Yalçın, "Girdiğimiz Anadolu şehrinin en merkezi ve en işlek caddesinde tek bir mağaza açarak ilerleyeceğiz" dedi.