kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbuğ'dan Erdoğan'a sürpriz ziyaret

AJANSLAR
Giriş Saati : 08.01.2009 17:42
Güncelleme : 08.01.2009 20:15
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık Resmi Konut'ta yapılan görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Erdoğan'ı ziyaretinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le görüştü. Köşk'teki haftalık olağan görüşme 50 dakika sürdü.
Ergenekon soruşturması kapsamında dün yaşanan gözaltıların ardından bugün Başbakanlık Resmi Konutu'nda hareketli saatler yaşandı.

İstanbul'daki Muharrem Ayı iftarına katıldıktan sonra bugün öğle saatlerinde Ankara'ya gelen Başbakan Erdoğan, havaalanından Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le birlikte aynı araçla Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Burada İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Bakan Gönül ile bir süre görüşen Erdoğan, daha sonra AB Konseyi Genel Sekreteri Javier Solana ile görüşerek İsrail'deki temasları hakkında bilgi aldı.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile saat 14.30'da haftalık olağan görüşmesini yapacağı duyurulan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, programında son dakika değişikliği yaparak, Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ 1 saat 20 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi.

BAŞBAKANLIK: GÖRÜŞME TALEBİ GENELKURMAY'DAN GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmede, ''gündemdeki son gelişmelerin'' değerlendirildiği bildirildi.Başbakanlık Basın Merkezinden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.Açıklamada, şöyle denildi:

''Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın İlker Başbuğ ile bir görüşme yapmıştır.Sayın Genelkurmay Başkanının talebi üzerine gerçekleşen görüşmede, gündemdeki son gelişmeler değerlendirilmiştir.

ATALAY GÜL İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, Başbakan Erdoğan ile görüşerek son gelişmelerle ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, programda olmamasına rağmen Çankaya Köşkü'ne çıktı. Atalay, Cumhurbaşkanı Gül ile 50 dakika süren bir görüşme yaptı.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da Başbakan Erdoğan'ın Orgeneral Başbuğ görüşmesi devam ederken Resmi Konut'a geldi. Özcan'ın ziyaretinin daha önceden planlandığı ve 2 ayda bir gerçekleşen rutin görüşme olduğu bildirildi.

ORG. BAŞBUĞ KÖŞK'TE

Orgeneral Başbuğ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanı Gül ile yapacağı haftalık olağan görüşme için saat 15.35'te Çankaya Köşkü'ne protokol kapısından giriş yaptı.
Çankaya Köşkü'ndeki haftalık olağan görüşme 50 dakika sürdü.

Görüşme ile ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde; özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmuşlardır" denildi.
Ankara'daki Ergenekon hareketliliği dakika dakika şöyle yaşandı:


10.00 : Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde her hafta Cuma günü düzenlenmekte olan basın bilgilendirme toplantısı yarın yapılmayacağı tek cümlelik bir açıklamayla duyuruldu.


10.45: AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ağır bir dille eleştirdi.


12.00: AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün'e CHP'den yanıt gecikmedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu bir basın toplantısı düzenledi ve AKP sözcülerine aynı sertlikte yanıt verdi.


12.20: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya geldi. Erdoğan'ı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Kemal Önal karşıladı. Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Gönül'ü makam aracına alarak Başbakanlık Resmi Konutu'na geçti.


13.00: Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda AB Konseyi Genel Sekreteri ve Ortak Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Javier Solana'yı kabul etti.


13.30: Başbakan Erdoğan, MİT Müsteşarı Emre Taner'i kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.


13.40: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Javier Solana'yı kabul etti.


14.00: Yargıtay Başkanlar Kurulu Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker Başkanlığında toplandı.


14.15: Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, resmi programında olmamasına karşın sürpriz biçimde Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Başbuğ, 14.30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecekti. Çankaya Köşkü görüşmenin 15.15'e ertelendiğini duyurdu.

14.30: Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek özel bir televizyon kanalında "Yargıtay Başkanlar Kurulunun açıklama yapması ihsas-ı rey olur" dedi.

14.45: Başbakan Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ arasındaki görüşme sürerken İçişleri Bakanı Beşir Atalay Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. Gül ile Atalay arasındaki görüşme yaklaşık 25 dakika sürerken görüşmenin, İçişleri Bakanı Atalay tarafından talep edildiği belirtildi.

15.30: Yargıtay Başkanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından hiçbir yazılı ve sözlü açıklama yapılmayacağı duyuruldu.

15.35: Genelkurmay Başkanı Başbuğ, Başbakanlık Resmi Konutu'ndan çıktı ve konutun karşısında bulunan Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı. Gül ile Başbuğ arasındaki görüşme 15.15 ertelenmişti ancak Başbuğ 20 dakikalık bir gecikmeyle Çankaya Köşkü'ne girmiş oldu.

16.20- Başbakanlık Basın Merkezi, Erdoğan ile Orgeneral Başbuğ arasındaki görüşmeye ilişkin bir bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmede görüşmenin Genelkurmay Başkanının Başbuğ'dan geldiği belirtilerek, "Gündemdeki son gelişmeler değerlendirimiştir" denildi.

16.30- Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

17.20- Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, "Biz ihsas-ı reyden kaçınmak zorundayız" açıklamasını yaptı.


17.39- Genelkurmay'dan "Genelkurmay Başkanı bugün öğleden sonra yapmış olduğu görüşmelerde; özellikle dün yaşanan gelişmelerle ilgili görüş ve değerlendirmelerini, sırasıyla Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı'na sunmuşlardır" açıklaması yapıldı.

18.17- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüştü.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki basına kapalı kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü.