kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Canım Ailem'

Dikkat çekmek için başrol şart değil ki!

BÜLENT İPEK
29.12.2008
Uğur Yücel'in son yıllardaki bütün projelerinde yer alan Ezgi Mola'nın başrol kaygısı yok: İyi oyuncu yan rolde de öne çıkar. Film ya da dizinin neresinde kaç dakika oynadığımın önemi yok. İşin bütünü daha önemli..
Uğur Yücel'in başrol oynadığı 'Canım Ailem' dizisinde sevgi dolu bir ambulans hemşiresini canlandıran Ezgi Mola, kendini çok şanslı gördüğünü söyledi: "Uğur Yücel ile kamera karşısına geçmek çok güzel. Onu gördüğüm zaman oyunculuk heyecanım kabarıyor, daha büyük hayaller kuruyorum!"

* Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?
Oyunculuk sonradan karar verdiğim bir meslek değil, çocukluğumdan beri hedefimdi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro kurslarıyla başladım. Orada ders veren hocamız sayesinde lise ikinci sınıfta roller almaya başladım. Kartal Tibet'in çektiği 'Karate Can' oynadığım ilk dizi oldu. Hep oyunculuk yaparak para kazandım.

'FERİDE' SAF AMA APTAL DEĞİL
* 'Feride' karakteriyle aranız nasıl?
Feride, çok iyi yürekli, saf ama aptal değil, temiz anlamındaki saf. Dört yıldır sözlü! Ona aşık olduğu kadar aşka aşık... Güzel bir ailemiz olsun, çocuklarım olsun, yaş geçmeden mutlu bir hayat sürelim derdinde... Ablamla kardeşim de olsun hayatımda ama benim ailem olsun, diyen biri. Tatlı fingirdeşmeleri seviyor...

UĞUR YÜCEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

EZGİ MOLA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


* Büyükşehir hayatının bozmadığı bir kız...
Aynen öyle. Bu dizide her şey çok gerçek. Dizinin sihirli kelimesi bana göre samimiyet. Senaristimiz Selim Tunç bu konuda çok hassas. Gizli bir kamera gerçek hayatın içine konulup yansıtılıyor gibi. Sanki kafanızı camdan dışarı çıkarsanız bu insanları görüverecek gibisiniz.

* Bu gerçeklik hissi nasıl veriliyor peki?
Buradaki en önemli avantaj yapılan çok iyi kasting sanırım. Her şey çok özenle oluşturuldu. Altı ay öncesinden başladık çalışmaya. Erol Avcı ve Uğur Yücel sürekli bahsediyorlardı hangi aşamada olduğumuzdan. Samimiyet çok önemliydi. Bu iş çok sıradan ama çok özel olmak zorundaydı. Seyirciden aldığımız tepkilere göre sanırım onu yakalayabildik.

ESKİ TÜRK FİLMLERİNİ ÇOK SEVERİM
* Eski Türk filmlerinde sizinkinin tersine abartılı ve gerçek hayattan uzak oyunculuk vardır. Onları halk neden izledi sizce?
Filmlerde olduğu gibi oyunculukta da yıllar içinde değişen birtakım akımlar vardır. Hem yabancı hem Türk Sineması'ndaki eski filmleri çok severim. Ama bir dönem gerçekten insanlar öyle yaşamış. Şimdi tüm dünyada doğallık akımı ve bunu yansıtan oyunculuk akımları yayıldı.

* 'Feride' yakınlarınızdaki biri mi, karakteri çıkarırken kimden esinlendiniz?
Bu tam olarak kimse değil. Herkesten ve kendimden bir şeyler var. Ben bu role hazırlanırken hemşire olduğu için birtakım teknik bilgilerim var. Tansiyon ölçmekten, pansuman yapmaya kadar benim de sağlık bilgilerim var diyebilirim. Feride tatlı ve saf bir kız ama ambulans içinde kopmak üzere olan bir kola soğukkanlılıkla müdahale edebilen biri. Onun eğitimini aldığı için tereddütsüz yapması gereken bir iş. Ben de 'Feride'deki bu detaya dikkat ediyorum. 'Feride'de benden bir parça mutlaka vardır. Benden olmazsa samimi olmaz. Kendimden bir parça katmaya çalışıyorum oynadığım rollere.

* 'Canım Ailem'den önce 'Hırsız-Polis', 'Hayatımın Kadınısın', 'Kolay Gelsin' gibi dizi ve filmlerde hep Uğur Yücel'le beraber çalıştınız. Yolunuz ilk olarak nerede çakıştı?
İlk, 'Hırsız-Polis' dizisinde oynarken tanıştık. Zaman geçtikçe Uğur Abi'nin dikkatini çekmeye başladım. Aslında o çevresindeki her şeye duyarlı olduğu için herkes onun dikkatini çeker. Zamanla onunla sahnelerimiz çoğalmaya başladı. Sohbetlerimiz yakınlaştırdı bizi birbirimize. İyi ki de böyle oldu. Bana çok iyi geliyor onu görmek. Mesleğime yönelik umutlarım artıyor onunla. Onu gördüğüm zaman oyunculuk heyecanım kabarıyor, daha büyük hayaller kuruyorum.

* Yer aldığınız dizilerde hep yardımcı rollere rağmen sivrildiniz. Başrol hevesiniz yok mu?
Ne kadar oynarsanız o kadar görünüyorsunuz zaten. Sizin potansiyelinizle alakalı. Önemli değil ki başrol, önemli olan rolünü gerçek yapabilmek. İyi oyuncu yan rolde de öne çıkar. İyi bir filmin küçücük karesinde oynamaktan da çok keyif alıyorum, çünkü iyi bir oyunun içinde olmak bana yetiyor. Neresinde kaç saniye göründüğümün önemi yok. O işin bütünü daha önemli.
Haberin fotoğrafları