kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Naif Alibeyoğlu

Baykal: Yargı kaosu ortada

Şenol ATEŞ
26.12.2008
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, siyaset ve yüksek yargının karıştığı "seçim" tartışmasını değerlendirirken, "Garip bir durum. Türkiye'de hukuk mekanizmaları işlemiyor. Ne biçim iş bu" diye sordu.

AKP'DEN TRANSFER
Parti Meclisi toplantısı sırasında CHP'ye AKP'den katılım oldu. Kars'ın AKP'li belediye başkanı Naif Alibeyoğlu partisinden istifa ederek CHP rozeti taktı. Baykal'ın "Yerel seçimlerde Kars belediye başkan adayımız" diye açıkladığı Alibeyoğlu, AKP'nin Kars'ı cezalandırdığını iddia etti. Alibeyoğlu, "Başbakan'ın 'Ya sev ya terk et' sözlerine yönelik Baykal'ın kimse kimseyi kovamaz tarzı açıklamaları beni etkiledi. Zencilerin kabul gördüğü bir dünyada hâlâ kendi partimde zenci muamelesi görmek beni istifa ettirdi" dedi. Baykal, toplantının arasında gazetecilerin sorularını yanıtladı:

* (Anayasa Mahkemesi): Yaşananlar gösteriyor ki bir büyük hukuk krizi içine sürüklendik. Garip bir şeye tanık olduk. Anayasa Mahkemesi Başkanı yeni bir karar açıklar gibi değerlendirme yaptı. Anayasa Mahkemesi Başkanı hukuk sistemimizde bugüne kadar tanık olmadığımız bir açıklama yaptı. 8 üye de açıklama yaptı. Bir kaosun olduğu ortaya çıktı. Anayasa Mahkemesi içinde bir kaos var. Hukuk mekanizmaları işlemiyor. Bütün bunların temelinde de Başbakan'ın 'ikinci bir Anayasa Mahkemesi mi var' değerlendirmesi yatıyor. Böyle bir şey hukuka yakışır mı? Hukuk hızla Türkiye'de kayboluyor.

* (Canan Arıtman): Türkiye'de etnik kimlik tartışması siyasi söylemlerde etkili olmaya başlamıştır. Herkesin etnik kökü değerlidir. Bu tartışma doğru olmamıştır. Türkiye artık bu tartışmaları aşmalıdır. Bunlar konuşulacak konu değil.