kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taksim yılbaşına hazırlanıyor

Giriş Saati : 25.12.2008 07:35
Güncelleme : 25.12.2008 22:08
Yeni Haber
Her yıl olduğu gibi yılbaşı etkinliklerinin en yoğun geçeceği adres olan Taksim'de yılbaşı hazılıkları sürüyor.

Taksim Meydanı ve çevresinde oluşturulan ışıklı dekorlar vatandaşların ilgisini şimdiden çekmeye başladı. Taksim esnafı ise hazırlıkları israf olarak görüyor ve yılbaşı etkinliklerinin kriz durgunluğunu gideremeyeceğini düşünüyor.

Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi ve çevresi, yılbaşı etkinlikleri kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce ışıklandırıldı. Taksim Meydanı'nın girişlerine "Yeni Yılınız Kutlu Olsun" şeklinde ışıklı yazılar asıldı. İstiklal Caddesi boyunca ağaçlar ışıklarla süslenirken, meydandaki yapay çam ağaçları şimdiden vatandaşların ilgisini çekmeye başladı. Taksim Meydanı'na gelen vatandaşlar ışıklı süslemeler önünde resim çektirdi.

Taksim ve çevresinde yılbaşı hazırlıkları sürerken, Taksim esnafı bu yöndeki harcamaları israf olarak karşıladı. Geçtiğimiz yıllara nazaran, yılbaşı nedeniyle yapılan hazırlıkların daha fazla ve şatafatının yüksek olduğuna dikkat çeken Taksim esnafı, yeni yılın gelişinin en etkin kutlandığı yer olan Taksim'de bulunmalarının küresel kriz nedeniyle avantajının olmayacağını ifade etti.

Taksim'de bir büfede çalışan Murat Gür, "Yılbaşı hazırlıkları nedeniyle yapılan harcamalar israf. Işıklandırmalara çok fazla para harcanıyor." dedi. Gür, "Yılbaşında satışların çok fazla değişmeyeceğini düşünüyorum. Bir günlüğüne artsa bile kriz nedeniyle önceki yıllara göre daha az olacaktır." şeklinde konuştu.

(CİHAN)