kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ankara

Türkiye kara saplandı

Tuna ÇAM Tarık YILMAZ
24.12.2008
Kara kış yurdu esir aldı. İstanbul'a yılın ilk karı düştü, Bursa'da kar kalınlığı 10 santime ulaştı, Bolu Dağı'nda ise 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu..
Ukrayna üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Türkiye'de pek çok noktada kar hayatı adeta gelç etti. İstanbul'a sabah saatlerinde yılın ilk karı yağarken TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde kar nedeniyle yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu, trafik akışı kesildi. Gaziantep'te ise yoğun sis nedeniyle hava ulaşımında gecikmeler yaşandı. nİstanbul'da önceki gece başlayan karla karışık yağmur ve kar nedeniyle, İstanbul-Bursa ve İstanbul Yalova deniz seferleri yapılamadı. Şile'e 26.4 kilo, Sarıyer'de 5.8 kilo, Eminönü'nde 3.6 kilo, Göztepe'de ise 2.6 kilo yağış düştüğü tespit edildi. Yağışın bugün kenti terk edeceği, sıcaklıkların artacağı ve hafta sonuna kadar da yağış beklenmediği açıklandı.

ANKARA BEMBEYAZ
*
Başkent Ankara bembeyaz bir görüntüye kavuştu. Esenboğa Havalimanı'nda ise sabah saatlerinde adeta bir seferberlik ilan edildi. Kentte kar yağışı devam edecek. Kayseri'de devam eden kar yağışı nedeniyle 4 uçak seferi iptal edildi.

* Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan kar yağışı, Bursa'yı beyaza bürüdü. Tedbirsiz yola çıkan sürücüler güçlükle yol aldı. Yolda kalan okul taşıtlarını itmek ise öğrencilere kaldı. Kar kalınlığı yüksek semtlerde 10 santimetreyi buldu.

* Konya'nın Ahırlı ve Bozkır ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.Niğde'nin Çiftlik ilçesinde de okullar 1 gün tatil edildi.

* Yozgat'ta yüksek tepelerde kar kalınlığı 10 santime kadar ulaştı. Tunceli'de 264 köy yolu ulaşıma kapandı. Ağrı'da ise Murat Nehri dondu.

* Devlet Meteoroloji İşleri'nin değerlendirmesine göre, iç ve doğu bölgelerde görülen kar yağışının, bugünden sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Ancak özellikle iç ve doğu kesimlerde "buzlanma"ya karşı dikkatli olunmalı.
Haberin fotoğrafları