kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Putin'den tehdit gibi haber

Giriş Saati : 23.12.2008 16:17
Güncelleme : 23.12.2008 22:26
Yeni Haber
Rusya Başbakanı Vladimir Putin küresel mali kriz ve artan giderler nedeni ile doğalgaz fiyatlarının yükseleceğini söyledi.

Ucuz doğalgaz ve enerji döneminin sonuna gelindiğini ifade eden Putin, "Keşif maliyetleri, üretim maliyetleri ve taşıma giderleri sürekli artıyor.

Enerji endüstrisinin gelişim masrafı roket hızında artıyor." dedi. Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Formu enerji bakanları toplantısına katılan Putin doğalgaz birliğinin daha resmi bir yapıya kavuşmasını istedi. Rusya başbakanı bunun için St. Petersburg'da bir genel sekreterlik binasının kurulmasını önerdi.

Gazprom başkan yardımcısı Aleksander Medvedev yaptığı açıklamada forumun hedefinin OPEC tarzı bir tekel oluşturmak olmadığını söyledi.

Foruma katılan 11 ülke dünya doğalgaz rezervlerinin yüzde 73'ünü elinde bulunduruyor. Rusya başbakan yardımcısı İgor Seçin Tahran ve Doha'nın da genel sekreterlik merkezi için alternatifler arasında yer aldığını kaydetti. Petrol fiyatlarına bağlı olarak değişen doğalgaz fiyatlarının belirlenmesi için forumda herhangi bir karar alınması beklenmiyor.

2001 yılından bu yana aktif olan forumun resmi bir oluşumu ve üyelik yapılanması bulunmuyor. 2008 başında Rusya, İran ve Katar bir araya gelerek keşif ve üretim konusunda işbirliğini öngören 'gaz-troyka' çalışmalarına başlamışlardı. Rusya fiyat ve üretim konusunda sınırlama getirecek herhangi bir yapılanmaya destek vermiyor.

CİHAN