kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Meryl Streep ''rahibe'' rolüyle geliyor

Giriş Saati : 23.12.2008 11:03
Güncelleme : 23.12.2008 22:26
Yeni Haber
Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep'in bir rahibeyi canlandırdığı ''Şüphe/Doubt'' adlı film, 27 Şubatta vizyona girecek.

Alınan bilgiye göre, yönetmenliğini senaryoyu da yazan John Patrick Stanley'in üstlendiği filmin yapımcılığını Scott Rudin ile Mark Roybal gerçekleştirdi.

Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncular Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman ile Amy Adams ve Viola Davis'in yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Roger Deakins, prodüksiyon tasarımlarını David Gropman, kurgu editörlüğünü Dylan Tichenor, kostüm tasarımlarını Ann Roth yaptı. Müziklerini Howard Shore'un bestelediği film, 25 milyon dolarlık bir bütçeyle tamamlandı.

Altın Küre Ödülü'ne ''Yılın en iyi film senaryosu'' dalı da dahil 5 dalda aday gösterilen ''Şüphe''nin konusu özetle şöyle:

''Yıl 1964, Bronx'taki St. Nicholas kilisesi... Karizmatik Rahip Flynn (Philip Seymour Hoffman), korkunun ve disiplinin gücüne yürekten inanan rahibe Aloysius Beauvier'in (Meryl Streep) ateşli bir şekilde savunduğu katı gelenekleri yıkmak için çaba göstermektedir. Ülkenin politik iklimindeki değişim rüzgarlarının kilise camiasını da etki altına almasıyla okula ilk kez Donald Miller adlı siyah bir öğrenci kabul edilmiştir. Geleceğe umutla bakan genç ve masum rahibe James (Amy Adams), peder Flynn ile ilgili bir şüphesini rahibe Aloysius ile paylaşarak peder Flynn'ın Donald'a karşı aşırı bir yakınlık gösterdiğini anlatır. Bu iddia ve suçlama üzerine harekete geçen rahibe Aloysius, gerçeği ortaya çıkartmak ve peder Flynn'ı okuldan attırmak için büyük bir mücadele başlatır. Bu mücadelenin hem kilise, hem de okul üzerinde yıkıcı sonuçlar getirmesi tehlikesi vardır.''

AA