kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Komşuda gerginlik sürüyor

Giriş Saati : 23.12.2008 13:06
Güncelleme : 23.12.2008 22:26
Yeni Haber
Yunanistan'da 6 Aralıkta 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un polis kurşunuyla yaşamını yitirmesinin ardından tüm ülkeyi saran protesto gösterileri devam ediyor.

Başkent Atina'nın parlamento binasının da bulunduğu Sindagma Meydanı yakınlarındaki ''Roma Kapısı'' mevkiinde toplanan, çoğunluğunu lise ve üniversite öğrencileri ile eğitmenlerin oluşturduğu gruplar, protesto eyleminde bulundu.

Yine öğrenciler ile eğitmenlerden oluşan bir grup, Atina'nın kuzeyindeki ''Marussi'' semtinde bulunan Eğitim Bakanlığı binası önünde akşam saatlerinde gösteri yapmayı planlıyor.

Gösterilerine Noel süresince ara vermeyi düşündüklerini, ancak yeni yıla ''dinamik bir giriş'' yapmayı planladıklarını açıklayan gruplar, eylemlerine 9 Ocakta yeniden başlamayı kararlaştırdıklarını belirttiler.

Öte yandan, Atina Teknik Üniversitesi kampüsünde barınan ve sık sık çevredeki güvenlik ekipleriyle küçük çaplı çatışmalara giren grupların, Noel süresince de akademik dokunulmazlıkları nedeniyle güvenlik güçlerinin giremediği üniversite alanında kalmalarının beklendiği kaydedildi.

Bu arada, Kandiye (Iraklion), Patra, Hanya, Gümülcine kentleri ve Midilli (Lesbos) adası öğrenci derneklerinin, 7-8 Ocak tarihlerinde bir araya gelerek, yeni gösteri programının şekillendirilmesi için çalışmalar yapacakları belirtildi.

Haberlerde, Selanik kentindeki Tiyatro Okulunu işgal eden, lise ve üniversite öğrencileri ile kendilerini ''iktidar karşıtı ve anarşist'' olarak adlandıran grupların tüm Noel süresince eylemlerini sürdüreceklerini açıkladıkları da kaydedildi.