kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DTP lideri Türk, Kürt Konferansı için görüşmelerini sürdürüyor.

Türk: Konferansta PKK da olmalı

Hazal ATEŞ / ANKARA
23.12.2008
DTP; Kuzey Irak, İran, Suriye ve Türkiye'deki Kürt partiler ve oluşumları bir araya getirecek bir Kürt Konferansı için kolları sıvadı. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin de destek verdiği konferansta, Kürt sorununa barışçıl çözüm ve PKK'ya da silah bırakma çağrısı yapılacak. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, "Barışçıl çözüm için PKK'nın da ne düşündüğü önemli. Silahların susturulması çağrısı yapılacaksa PKK'nın da düşüncesi alınmalı" dedi. Türk, Başbakan Tayyip Erdoğan'a birlikte açık oturum çağrısı da yaptı. Bayramda Kuzey Irak'ta Talabani ve Barzani ile görüşen Türk'ün mesajları:

* Talabani ve Barzani de sorunun silahla, tasfiye ile çözülemeyeceğini düşünüyor. Silahların susmasını istiyor. Her iki lider de Kürt siyasilerin bir araya gelerek ortak duruş ortaya koymasına sıcak bakıyor. Kürt Konferansı'nda barış formülü bulmaya çalışılacak. Milliyetçi dalgaya karşı Kürtlerin oluşum ortaya koyması zorunlu.

* Ağırlıklı olarak Türkiye'deki çatışmaların durması konuşulacak. Silahsızlanma noktasında yoğunlaşılacak. Devletin de adım atması noktasında refleks gelişebilir.

* PKK'nın ne düşündüğü önemli. Silahların susması çağrısı çıkacaksa onların da düşüncesi alınmalı. Bu barış projesi. İlk kez Ortadoğu'daki Kürtler bir araya gelecek.

* Başbakan'ın son açıklamaları bölgede gerginliğe neden oldu. Seçimlerde şehir merkezlerinde yüzde 70 oy, kırsalda onda birini aldık. Demek, devletin halkta tehdidi var. Erdoğan gelsin açık oturuma çıkalım, tehdit eden kimse ortaya çıksın.