kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"CHP bu milletten kopuk"

Giriş Saati : 20.12.2008 17:29
Güncelleme : 20.12.2008 20:01
Yeni Haber
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, İzmir'den Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

Başbakan Erdoğan'ın ayrımcılık yaptığını, Baykal'ın da halktan kopuk siyasetle AK Parti'ye çanak tuttuğunu iddia eden Sezer, çarşaf açılımını da eleştirdi. Sezer, CHP Lideri'nin Erdoğan'a başbakanlık rozetini de böyle taktığını belirtti. Kültürpark'taki Atlas Pavyonu'nda, partisinin sekiz ilçe ve bir belde belediye başkan adayının ismini açıklayan Sezer, coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Daha önce de iki adayı duyuran Sezer, şu ana kadar 11 adayı açıklamış oldu. Bundan sonra da geri kalanları açıklayacağını belirten Sezer, son bomba olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını kamuoyuna bildireceklerini kaydetti.

Konuşmasını iki bölüme ayıran DSP Genel Başkanı Sezer, ilkinde AK Parti ve CHP genel başkanlarının tutumlarını eleştirdi. Sezer, "Bizim insanlarımızı Alevi Sünni diye parçalara ayırıyorlar. Büyük haksızlık ediyorlar. Alevisiyle, Sünnisiyle bizim insanımız birdir, bütündür, etle tırnak olmuş, kaynaşmıştır. Alevi bizim, Sünni bizim, cami bizim, cemevi bizim." dedi.

Erdoğan'ın da Baykal'ın da insanların etnik kökenlerini kurcaladığını ve ayrımcılık yaptığını iddia eden Zeki Sezer, "İnsanlarımızı Kürtler, Türkler diye parçalara ayırmaya çalışıyorlar. Bu salonda eminim Kürt var, Türk var, eminim bu salonda Alevi var, Sünni var. Başını örten var, örtmeyen var. Hepsi bizim. Bizim insanımızı Kürt Türk diye parçalara ayırmaya çalışmak, yüreğimizi ikiye bölmek demektir. Yüreğimizi ikiye böldürmeyiz." şeklinde konuştu.

Kirli oyunu sadece DSP'nin bozabileceğini öne süren Sezer, "Çekin elinizi insanımızın inancı üzerinden, kökeni üzerinden, bakalım sorun kalacak mı? Sorun milletimiz değil, sizsiniz. Öyleyse bunu aşmanın yolu, inançlara saygılı laikliktir." gürüşünü ifade etti.

Toplumda ayrışmanın tohumunun 2002 yılında atıldığını iddia eden Sezer eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Türkiye 2002'den sonra iki kutuplu siyasetle çaresizlik içine düştü. Birisi Türkiye'yi uçuruma götürüyor, öbürü de onu besliyor; yanlış duruşu, hatalı hareketleri ve bu milletten kopuk tavrıyla. Birisi insanımızın kültürü, inancı, başörtüsü üzerinden siyaset yürütüyor, öbürü de çarşaf açılımı yapıyor. Biz zaten kara çarşafa rozet takanın, Tayyip Erdoğan'a başbakanlık rozeti taktığını da biliyoruz. Onu ayakta tutanın da o olduğunu biliyoruz."

CHP'nin tutumunu anlamakta güçlük çektiklerini, DSP'li belediye başkanlarıyla yetişmiş elemanlara kanca attığını iddia eden Zeki Sezer, bir taraftan işbirliği tekliflerinin rencide edici bir şekilde reddedildiğini, bir taraftan da DSP'li belediyelerdeki arkadaşlarını, yetişmiş kadrolarının transfer edilmeye çalışıldığını kaydetti. Sezer, CHP'nin yu anlayışını ise kadrolarının olmamasına bağladı.

Konuşmasının bitiminde ilçe belediye başkan adaylarının isimlerini tek tek okuyan DSP Genel Başkanı, daha sonra partisine katılan bazı sivil toplum örgütü liderlerine rozet taktı. İsimleri açıklanan DSP ilçe belediye başkan adayları şunlar: Konak Erdal İzgi, Dikili Nazire Kösten, Aliağa Mahmut Erkol, Bayındır Mehmet Önder, Bayraklı Tekin Akkoyun, Güzelbahçe İlhan Pınar, Foça Cengiz Uysal, Karaburun Ercan Yesani Yiğit, Karşıyaka Mehmet Yıldırım, Kemalpaşa Zekai Özdengiz, Menderes Süleyman Pehlivanoğlu, Çiğli Abdurrahman Tekin ve Dikili Çandarlı Mehmet Bayraktar.

(CİHAN)