kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Zekeriya Beyaz DSP'den aday

Giriş Saati : 20.12.2008 17:21
Güncelleme : 20.12.2008 20:01
Yeni Haber
DSP'nin, İstanbul'un 16 ilçesinin belediye başkan adayları açıklandı. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, DSP'nin Esenler Belediye Başkanı adayı oldu.

Macit, DSP İstanbul İl Başkanlığı'nda, partililer ve belediye başkan adaylarıyla bir basın toplantısı düzenledi. Türk siyasetinin 3 Kasım 2002'den bu yana tıkandığını ve sorun üretir hale geldiğini kaydeden Macit, AKP ve anamuhalefet partisinin "çarşafa dolanarak" siyaset yaptığını ve sorunların bu şekilde örtülmeye çalışıldığını söyledi.

Macit, DSP'nin sadece belli ilçelerde değil, Türkiye'nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde iktidar olmayı hedeflediğini belirtirken, Türkiye'nin her karış toprağının tehlike altında olduğunu söyledi.

"ERKEN GENEL SEÇİM GÜNDEME GELEBİLİR"

AKP iktidarından kurtulmak için 29 Mart yerel seçimlerinin bir fırsat olduğuna dikkat çeken Macit, şunları söyledi:

"DSP olarak önce yerelde sonra genelde iktidar olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 29 Mart yerel seçimlerinde halkımız iktidar ve ana muhalefete kırmızı kart gösterecektir. 29 Mart'ta iktidar ve ana muhalefet ciddi bir oy kaybına uğradığı zaman, erken genel seçim yapmak zorunda kalacaklar. DSP nasıl 29 Mart'ta yerelde iktidar olacaksa o tarihte de genelde de iktidar olacaktır."

Macit'in verdiği bilgiye göre, DSP'nin İstanbul'daki 16 ilçede gösterdiği adaylar şöyle:

"(Beykoz) Süha Pekkip, (Bayrampaşa) Muharrem Çınar, (Beşiktaş) Ayfer Atay, (Bakırköy) Ahmet Bahadırlı, (Büyükçekmece) Hüseyin Çorbacıoğlu, (Çatalca) Engin Akman, (Esenler) Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, (Eyüp) Ali Haydar Civan, (Güngören) Murat Tülü, (Kartal) Orhan Nurman, (Pendik) Şaban Kansu, (Silivri) Nursafa Pandar, (Sultanbeyli) Hikmet Demircan, (Şişli) Mustafa Sarıgül, (Şile) Tülay Yıldız, (Ümraniye) Bayram İğdeli"

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA KADIN ADAYLAR AĞIRLIKLI OLACAK"

Macit, diğer il ve ilçe adaylarının da en kısa sürede açıklanacağını belirtirken, "Bugün açıklanan adayların yarısının kadın olmasını arzu etmiştik. Ancak bu gerçekleşemedi. Bundan sonra açıklanacak listelerde özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere çoğu il ve ilçede kadın adaylarımız olacak" dedi.

"HAYIR DİYEMEDİM"

Öte yandan Esenler İlçesinden aday gösterilen Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Türkiye'nin maddi ve manevi tehlikelerle karşı karşıya olduğu bir dönemde kendisiyle aynı duyguları paylaşan çevresinden teklifler aldığını belirterek, "Hayır diyemedim" dedi.

(ANKA)