kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek: Dündar yanlı davrandı

Giriş Saati : 17.12.2008 23:51
Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile bir televizyon programında yaptığı tartışmayla ilgili olarak, "Kılıçdaroğlu'nun söylediği tek laf 'Ankara halkını soyuyorsun' demesi oldu" dedi.

Kılıçdaroğlu, programın ardından Star TV binasından ayrılırken, Gökçek çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gökçek, program sunucusu Uğur Dündar'ın yanlı yayın yaptığını savunarak şunları söyledi: "Star Televizyonu'na Arena programında yapılan iddialar için geldik. Uğur Dündar o konuları konuşacağımızı söyledi. Birinci iddiam benim Ankara'da 168 Euro'ya Ankara'da sayaç aldığım İstanbul'da aynı sayacın 23 Euro'ya alındığı iddiasıydı. Burada birisi yalan söylüyor. Ama kimin olduğu ortaya çıkmadı. En az 20 defa sordum. Dündar'da Kılıçdaroğlu'na şu soruyu cevapla demedi. Dündar yanlı davrandı. Ankara'da sayaçlarla ilgili vatandaştan fazla alınan paralar olduğunu okuyarak olayı örtbas etmeye çalıştı. Başka bir iddiası da 'Gökçek teftişlerden kaçıyor' dedi. Bizde onları çıkardık gösterdik. Cumhurbaşkanı'nın yakınlarına elektrik direklerinin alındığını ifade etmişti. Delil istedik kıyısından geçmedi. Sadece doğalgaz sayaçlarıyla bir yığın konuşuyor. Biz yıllar itibariyle doğalgaz sayacı alıyoruz. İlk aldığımız sayaç 220 dolar civarındayken son aldığımız sayaç 63 Euro. Gün geçtikçe sayaçlar ucuzladı. Bunları izah ettikten sonra devamlı 'dünyanın en pahalı sayacını satıyorsunuz' diyor. Daha sonra ben kendisi hakkında iddialarda bulundum. Kendi döneminde yaptığı ihalelerden yüzde 300'den yüzde 700'e varan artışlar var. Bu atışlar nasıl oldu anlat dedim. Bir kelime alamadım. Ne söylersem söyleyeyim bildiğini okudu."

Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun verdiği iddiaları ispat etmek zorunda olduğunu ancak ispat edemediğini belirterek, "Birisinin şerefi ortada. Sayın Kılıçdaroğlu şerefini kurtaramadı. Tek yaptığı laf Ankara halkını soyuyorsunuz demesi oldu. Bugün 25 iddiada bulundum. Bu iddialarla ilgili belli bir yerlere çıkıp konuşmalar yapacağım. Bu konuşmaları yaptığımda bunların cevabını isteyeceğim. Kılıçdaroğlu insanlara sakin durarak iftira atan bir kişi. Bildiğini söyleyip istediğini okuyan birisi" diye konuştu.

'Uğur Dündar yanlı yayın yaptı mı?' şeklindeki soruya Gökçek, "Siz farkında değil misiniz. Dündar kesinlikle taraflı davrandı" karşılığını verdi. 'Kılıçdaroğlu ile ikinci düello olacak mı' sorusu üzerine ise Gökçek, "Elbette çıkarım, kendisi hakkında bir çok iddiada bulundum" dedi.

Öte yandan, Konya'daki Hz. Mevlana'nın 735. Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, etkinliklerde verilen arada Gökçek-Kılıçdaroğlu arasındaki tartışmayla ilgili değerlendirmede bulundu. Baykal, "Çok güzel bir tartışma olmuş. Gelen haberler Kemal Bey'in, her zaman olduğu gibi sakin ağırbaşlı ne söylediğini bilen bir şekilde iddialarını ortaya koydu. Ancak bunların cevabı alınamadı. Buna karşılık Melih Bey herkese saldıran zaman zaman Uğur Dündar'ı bile çileden çıkararak onun da müdahalesine gerek bıraktı. Bilinen kimliğiyle görüntü verdi" dedi.

"Kemal Bey iddialarının haklı olduğunu kamu oyuna anlatmayı başarmıştır" diyen Baykal, "Bazıları hatta daha da ileri giderek bundan bazı siyasi sonuçları çıkarmaktadırlar. Ama arkadaşlarımız bu tartışmadan çok memnun olmuşlar. Bakın daha öncede söyledim Kemal Bey tekin değildir" şeklinde konuştu.