kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MECLİSTE ALEVİ AÇILIMI SOHBETİ... Başbakan Erdoğan, AKP’nin Alevi açılımının mimarları Said Yazıcıoğlu ve Reha Çamuroğlu ile bir süre sohbet etti. Sohbete Hayati Yazıcı da kulak misafiri oldu.

Erdoğan'dan DTP'ye 'Nazizmi hortlattınız'

17.12.2008
Kendisini ırkçı lider "Le Pen'e" benzeten DTP'lilere sert çıkan Erdoğan, "Sizsiniz Le Pen. Gücünüz yetiyorsa parti olarak seçime girin" dedi..
Yerel seçim yaklaştıkça özellikle Başbakan Erdoğan ve DTP arasında yaşanan söz düellosu Meclis'e taşındı. Erdoğan, kendisini Fransız ırkçı lider "Le Pen"e benzeten DTP'lilere, "Nazizmi hortlattınız" diye yanıt verdi. Bayram sonrası siyasetin tansiyonu, Meclis Genel Kurulu'nda 8.5 saat süren bütçe görüşmelerinde yükseldi. Erdoğan, "ya sev, ya terk et" dediğini öne süren Baykal ile özellikle DTP sözcülerine yanıt verdi. Diyarbakır ve Hakkâri gezisine atıf yapan Erdoğan, DTP'lilere dönerek şöyle konuştu: "Bu ülkenin Başbakanını, ülkemizin herhangi bir toprağında ilinde görmek istemeyenler de çıktı bu kutsal çatının altından. Orada Başbakan olarak açılışlar yaparken bunu hazmedemeyenler; arabalar, lastikler yaktılar. Partimizin teşkilatının cam çerçevesini indirdiler. Bu mu özgürlük, demokrasi, insan hakları? Özgürlük bu yolla alınmaz, demokrasi bu yolla elde edilmez." 'İktidarları döneminde yapılan okul ve hastane sayılarını veren Erdoğan, DTP'ye yüklenmeyi, "Kimlik siyaseti yaparak bu ülkeye ne okul ne hastane kazandıramazsınız. Tehditlerle bir yere varamazsınız" dedi. Hakkâri'de "ya sev ya terk et" demediğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini tekrar okudu. DTP'liler, "Le Pen" diye bağırınca Erdoğan'ın yanıtı sert oldu: "Le Pen sizsiniz. Siz bu ülkede Nazizmi hortlattınız." DTP'liler seslerini yükselterek, "Ayrımcılık yapıyorsunuz. Sandıkta göreceğiz" diye bağırdı. Erdoğan da, "Eğer halka hakaret eden bir parti olsaydık Doğu ve Güneydoğu'da birinci parti olmazdık. Gücünüz yetiyorsa parti olarak seçimlere girin" diye rest çekti.

TÜRK'TEN YANIT
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, görüşmelerden sonra Meclis'te Erdoğan'ın sözlerini değerlendirirken "Tavrı ve söyledikleri, gerçekten çirkin. Bir başbakana yakışmayacak şeyler. Madem ki 'Kürt kardeşim' diyorsun, o zaman bunu resmiyette sağla, Kürt kardeşinin hakkını, hukukunu sağla" dedi.