kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

MHP: Kurtulan'ın dağdaki eşi seçmen

ANKARA
17.12.2008
DTP'li Fatma Kurtulan'ın dağdaki eşinin seçmen yazıldığını belirten MHP'li Vural, "Bu adama nerede ulaştınız?" diye sordu..
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) nedeniyle ortaya çıkan 6 milyon fazla seçmen iddialarıyla ilgili tartışma sürüyor. MHP, TÜİK'ten gelen ve "5 milyon seçmen bir gecede eklendi" iddiasını içeren mektubun ardından bu kez de Fatma Kurtulan'ın dağda bulunan eşi Salman Kurtulan'ın seçmen olarak yazıldığını duyurdu. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: "8 Kasım 2007'de askerlerimiz kaçırılmıştı ve bu askerlerimizi kaçıran bölücüler, bu dağda sözde bir devir teslim töreni yaparken DTP'nin milletvekili olan Fatma Kurtulan'ın 'Piro' kod adlı eşi Salman Kurtulan'ın da dağda olduğuna ilişkin haberler yer almıştı. Ve bu Salman Kurtulan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi esasında sayıma giriyor. Üstüne üstlük seçmen oluyor." Salman Kurtulan'ın "Adana ili Seyhan ilçesi, 141. sokak, 2/2, Daire No: 1"de seçmen olarak kaydedildiğini belirten Vural, "Soruyorum sayın bakanlar, bu adama nerede ulaştınız, Irak'ın kuzeyine gidip sayım mı yaptınız, bu adamı nasıl seçmen olarak yazdınız, bu adam kimi seçecek?" diye sordu.

KURTULAN: ADRES HATALI
Kurtulan ise Vural'ın açıklamalarına "Eşim üzerinden birilerinin siyaset yapmasını doğru görmüyorum" karşılığını verdi. ADNKS ilgili bir sorun olduğunu belirten Kurtulan "Yoksa 6 milyon seçmenin hepsi PKK'li değildir" dedi. Vural'ın dağıttığı belgede yer alan adreste eşi Salman Kurtulan'ın hiç oturmadığını belirten Kurtulan, yine belgede yer alan anne, baba adı ve doğum tarihi bilgilerinin ise doğru olduğunu söyledi. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın "Vatandaş ise, vatandaşlıktan çıkmamışsa ve belli bir adresi varsa yazılır. Dağdaki kişinin adresi var mı? Onu araştıracağız'' dedi. Seçmen kütükleriyle ilgili iddiaları için YSK cuma günü olağanüstü toplanacak.