kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Toptan: Laf atmalar Meclis'in rengidir

Giriş Saati : 17.12.2008 17:22
Güncelleme : 17.12.2008 23:51
Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, DTP'li milletvekillerinin Meclis'te bulunuşunu Türkiye için çok önemli bir şans olarak gördüğünü açıkladı. Toptan DTP'lilere seslenerek, ''Bizim sözlerimiz dost sözleridir, onlara kulak vermelerini salık veririm'' diye konuştu.

Toptan, bütçe görüşmelerinde yaşanan atışmalara ilişkin olarak ise ''Laf atmalar Meclis'in rengidir'' ifadelerini kullandı. TBMM'de parlemento muhabirleri için oluşturulan ofisin açılışını yapan Toptan gazetecilerin sorularını cevapladı. DTP'lilerle ilgili soru üzerine Toptan, ''Meclis başkanı, ama onun da ötesinde bir ağabey olarak sözlerime kulak vermeleridir. Ben onların Parlamentoda bulunuşunu Türkiye için çok önemli bir şans, çok önemli bir çeşitlilik unsuru olarak sayıyorum. Onların parlamento çalışmalarında daha yararlı olabilmeleri için her şeyi yapıyoruz. Bizim sözlerimiz dost sözleridir, onlara kulak vermelerini isterim.'' dedi.

Toptan, dünkü bütçe görüşmelerinde iktidar-muhalefet arasında yaşanan atışmalar hakkında ise ''Parlamentoların rengidir, laf atmalar. Ama zaman zaman incitici olabiliyor. Sayın Başbakan'ın sözü çok fazla kesildi. Öyle olunca Başbakan'ın konuşmasının uzatılması zorunluluğu ortaya çıktı. Hiç kimsenin söz süresini uzatma gibi bir şey olamaz'' diye konuştu. Toptan, ayrıca milletvekillerinin dışarıda sigara içmeleri için mekan hazırlığının bitmek üzere olduğunu kaydetti.