kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Televizyondaki tartışmayı milletvekilleri kulislerde izledi

AA
Giriş Saati : 17.12.2008 21:03
Güncelleme : 17.12.2008 23:51
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Televizyondaki tartışmayı milletvekilleri kulislerde izledi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in televizyondaki tartışmasını, milletvekilleri kulislerde izledi. Tartışma nedeniyle TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 20 milletvekiliyle açıldı.

TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, TODAİE, Gümrük Müsteşarlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünün 2009 yılı bütçelerinin görüşmelerine verilen yemek arasının ardından devam edildi.

Ancak birleşimin açılışının, Kılıçdaroğlu ile Gökçek'in katıldığı programın başlamasına denk gelmesi nedeniyle, birleşim yaklaşık 20 milletvekiliyle açıldı. Milletvekilleri, hem iktidar hem muhalefet kulislerindeki ekranlardan Kılıçdaroğlu ile Gökçek'in tartışmasını izledi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, ''Milletvekilleri yok ama milletimiz bizi izliyor'' dedi.
Bütçeler üzerinde MHP Grubu adına söz alan Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, denetimsiz alanların genişletilmesinin, denetimden kaçılmasının, sistemin en önemli çıkmazı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, ''Yolsuzlukla mücadele'' sloganıyla iktidara geldiğini ancak iktidarı döneminde yolsuzluk iddialarının arttığını savunan Enöz, yolsuzlukla mücadele politikaları ve eylem planlarının tespit edilmesi gerektiğini bildirdi. Enöz, denetim imkanlarının güçlendirilmesini, denetimin kalitesinin artırılmasını ve denetim organları arasında eş güdümün sağlanmasını önerdi.

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik de devletin bekası gereği, MGK'nın etkinliğinin korunması gerektiğini ifade ederek, Hükümetin, dış baskılar karşısında MGK'nın etkinliğini azalttığını, etkisizleştirdiğini belirtti.
Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Genel Kuruldaki bütçe konuşmasını eleştirerek, konuşmayı, ''kof ve romantik'' olarak nitelendirdi. Çelik, halk nezdinde bu konuşmanın hiçbir değerinin bulunmadığını savundu.