kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TEDAŞ işçileri gözyaşlarıyla toprağa verildi

Giriş Saati : 17.12.2008 14:42
Güncelleme : 17.12.2008 23:08
Yeni Haber
Mersin'in Erdemli ilçesi Kargıpınarı beldesindeki kazada ölen Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) işçileri gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınan Turhan Yılmaz (43), Necat Doğan (37), İbrahim Demirhan (58) ve Yusuf Öğülen'in (37) cenazeleri, görev yaptıkları Güvenevler Mahallesi'ndeki TEDAŞ İşletme ve Bakım Onarım Şefliği önüne getirildi. İşçilerin yakınları uzun süre tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. Necat Doğan'ın 9 yaşındaki kızı İlayda, tören boyunca babasının tabutuna sarılırken, 3 yaşındaki oğlu Necati ise, şaşkınlıkla olan bitenleri anlamaya çalıştı.

Törende konuşan TEDAŞ İl Müdürü Mehmet Irmak, ölen 4 işçinin de kardeşleri olduğunu, onları kaybetmekle yüreklerinin yandığını belirtti. "Bu arkadaşlarımız görev şehidimizdir" diyen Irmak, şöyle devam etti: "Bu insanlar kolay yetişmiyor. Biz bu kurumdan yıllarca bu arkadaşlarımızla cansiperane çalıştık. Ama bir trafik kazası dördünü aramızdan aldı. Bu arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağolsun."

Yapılan konuşmaların ve okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından işçilerden Turhan Yılmaz'ın cenazesi Tarsus'a, Necat Doğan'ın cenazesi Silifke'ye, Yusuf Öğülen'in cenazesi Adana'ya, İbrahim Demirhan'ın cenazesi ise Mersin Şehir Mezarlığı'na gönderildi.

Silifke istikametinden Mersin istikametine seyraden Mehmet Fatih Yılmaz'ın kullandığı 33 RV 140 plakalı otomobil, dün akşam aynı yöne giden İbrahim Demirhan yönetimindeki 33 TV 652 plakalı Mersin TEDAŞ İl Müdürlüğü'ne ait trafo yüklü kamyonetle Kargıpınarı beldesinde çarpışmıştı.

Kazada kamyonetin içinde sıkışan sürücü İbrahim Demirhan ile işçilerden Necat Doğan, Turhan Yılmaz ve Yusuf Öğülen olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan Fedakar Karabulut ve Nesim Bürkan ile otomobil sürücüsü Mehmet Fatih Yılmaz, 112 ekiplerince kaldırıldıkları Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

(CİHAN)