kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Aralık 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Orhan Pamuk

Tartışma konusu kitapların dünyası

17.12.2008
Yarın başlayacak Aralıkta Dünya Edebiyatı sempozyumunda yazarlar 'kitaplarda işlenen dünya nasıl kurulur?' sorusuna cevap arayacak. Etkinlik Nobel'li Orhan Pamuk ile David Damrosch'u bir araya getirecek..
Aralıkta Dünya Edebiyatı Sempozyumu, yarın İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde (İBU) başlıyor. Dünya edebiyatı alanında uluslararası akademisyenlerle öğrencileri, edebiyat eleştimenlerini ve yazarları bir araya getiren etkinlik, Varlık dergisinin 75. Yıldönümü onuruna, İBU, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür AŞ ve KA Araştırma Şirketi'nin desteğiyle, 20 Aralık tarihine kadar İBU santralistanbul kampusünde düzenlenecek. Yazar ve eleştirmen David Damrosch ile E. Efe Çakmak tarafından tasarlanan sempozyum kapsamında yarın bir de özel söyleşi var. Nobel ödüllü Türk yazar Orhan Pamuk ve Harvard Üniversitesi'nden akademisyen David Damrosch, İstanbul ve Dünya başlığı altında saat 13.00 ve 15.00 arasında bir araya gelecekler. Sempozyumun öteki konukları ise Sabry Hafez, Aamir Mufti, Prof. Murat Belge, Süreyyya Evren, Gayatri Chakravorty Spivak, Bülent Somay, Jale Parla, Martin Pulchner, Ferda Keskin, Emily Apter ve Bruce Robbins gibi isimlerden oluşuyor. Columbia, UCLA, SOAS ve Aarhus ile Pennsylvania ve Penn State gibi Türkiye, ABD ve Avrupa üniversitelerinden katılımın sağlanacağı uluslararası etkinlik kapsamında kültür ve edebiyat eleştirisi alanlarının dünyaca ünlü kuramcı ve pratisyenleriyle, dünyanın dört bir yanından yüz kadar öğrenci, bir dizi oturumda şu konuları tartışmak üzere bir araya gelecek: Sempozyumda, "Dünya Edebiyatı'ndaki 'Dünya' nasıl kurulur?", "Bu dünyanın merkezleri, çeperleri nerededir, bu edebiyatın ulusla ve kozmopolitlikle ilişkisi nedir?", "Dünya edebiyatının eleştirisi nasıl yapılır?", "Bir kanunu var mıdır, ya da olmalı mıdır?" sorularına yanıt aranacak.

SAİD ANILACAK
Etkinlikte, sempozyumun Erich Auerbach ve Leo Spitzer'in sürgünde Dünya Edebiyatı'nı 'yarattıkları' İstanbul'da düzenlenmesi nedeniyle, "Dünya Edebiyatı ile Edward Said'in de aralarında yer aldığı öncülleri arasındaki ilişkiyi bugün nasıl okumak gerekir?" sorusuna yanıt aranacak. 'Milliyetçilik, Anarşistlik ve Edebiyat' ile, 'Türk edebiyatında Milliyetçilik ve Kozmopolitlik' de, tartışılacak diğer konular. Bilgi için: 0212 311 7360
Haberin fotoğrafları