kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BM Genel Kurulu Başkanı'na ölüm tehdidi

CİHAN
Giriş Saati : 16.12.2008 09:52
Güncelleme : 16.12.2008 22:04
Yeni Haber
İsmi açıklanmayan bir internet sitesinden Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Başkanı Miguel d'Escoto Brockmann'a ölüm tehdidinde bulunulduğu açıklandı.

İsrail basını tarafından son dönemlerde hedef tahtası haline getirilen Brockmann'ın tehdidi dört gün önce aldığı ve başkanın korumasının arttırıldığı kaydedildi.

BM Genel Merkezi'nde dün basına bilgi veren Genel Kurul Başkan sözcüsü Enrique Yeves, ölüm tehdidinde bulunanların kimler olduğunu bilmediklerini, ancak ingilizce yayın yapan bir internet sitesinde aldıklarını söyledi. "Tehdidi çok ciddiye alıyoruz" diyen Yeves, gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

İsrail basınında Genel Kurul Başkanı ile çıkan haberleri de yalanlayan sözcü Yeves, "Genel Kurul Başkanı'nın İsrail Daimi Temsilcisi'nin, İnsan Hakları Bildirgesi'nin 60. yıl dolayısıyla düzenlenen oturumunda konuşmasını engellemeye çalıştığı yönünde haberler çıktı. Bu tamamen yalandır ve tamamen art niyetle yapılmıştır" dedi. Yeves, İsrail basının yapmış olduğu haberi "iftira" olarak değerlendirirken, bunun her mahkemede suç kabul edilecek bir saldırı olduğunu dile getirdi.

İsrail'in takındığı tavrın 'uluslararası ahenge' yardımcı olmadığını aktaran Yeves, basında Başkan aleyhinde çıkan haberlerin de İsrail dışişleri diplomatlarına dayanılarak yazıldığını söyledi. Başkan d'Escoto hakkında çıkan haberilerin "sorumsuzca saldırı" olarak değerlendiren sözcü Yeves, İsrail BM Daimi Temsilcisi ile Başkan'ın dün görüştüğünü vurguladı.

İsrailli yetkililerin ve de basının d'Escoto anti-patisi, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile BM'nin 63. dönem çalışmasında kucaklaşmasına dayanıyor. İran'a karşı d'Escoto'nun gösterdiği yakın ilgi, İsrailli diplomatların o dönemde tepkisine neden olmuş duydukları rahatsızlığı basın yolu ile dile getirmişlerdi.