kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Günün adamı Bush'a pabuç atan gazeteci El Zeydi

15.12.2008
Dünya, ABD Başkanı'na "pabuçlu saldırı" düzenleyen Iraklı gazeteciyi konuşuyor. Bağdat'taki olay sonrası tutuklanan gazeteci "kahraman" ilan edildi..
Savaş karşıtlarının, Bush düşmanlarının kahramanı artık o! 28 yaşındaki gazeteci Muntazar El Zeydi. Bağımsız El Bağdadi televizyonu muhabiri olan Zeydi, ABD Başkanı George W. Bush'a önceki gece düzenlediği "saldırıyla" dünyanın gündemine oturdu. Arap kültüründe "büyük hakaret" olarak kabul edilen ayakkabı fırlatma eyleminden sonra "Bu sana veda hediyesi, köpek" diye bağıran genç gazeteci halen gözaltında. Bush'la birlikte basın toplantısı düzenleyen Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin korumaları tarafından sorguya çekilen Zeydi alkol ve uyuşturucu testinden geçirildi. Bu eylemi yapması için para alıp almadığı sorgusuna tutulurken, Irak sokakları onun için slogan atan binlerce kişiyle doldu, taştı.




'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ'
Çalıştığı kanal da gazeteciye sahip çıktı. Mısır merkezli televizyonun müdürü Aldülhamid El Sayeh, "dünya çapında birçok kuruluşun kendilerine destek verdiğini" söyledi. "Iraklılara ABD'nin vaat ettiği ifade özgürlüğü kapsamında Zeydi'nin bırakılması gerektiğini" de sözlerine ekledi. Londra'da yayımlanan El Kuds El Arap gazetesi editörü Abdülbari Etvan, eylemi "bir savaş suçlusuna uygun bir uğurlama" olarak niteledi. Irak hükümeti ise olayı "barbarca bir eylem" diye niteledi. Irak Din Adamları Sünni Konseyi de "Iraklılar işgal için ne düşündüğünü gösterdi" açıklaması yaptı. Avukat Tarık Harb ise Zeydi'nin en az 2 yıl hapis alabileceğini öne sürdü.
Haberin fotoğrafları