kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Aralık 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ayakkabı olayı Bush'un keyfini kaçırmadı

ANKA
Giriş Saati : 16.12.2008 11:15
Güncelleme : 16.12.2008 22:04
Yeni Haber
Tüm dünyada büyük yankı yaratan "ayakkabı" olayına rağmen keyfi yerinde olduğu görülen ABD Başkanı George W. Bush, Bağdat'ta Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesinde de espriler yaptı. Bush'un, Barzani'ye "Sizi yeniden Kürt ve Peşmerge kıyafetiyle görmek ne güzel" dediği öğrenildi.

Mesut Barzani'nin lider olduğu KDP'ye yakınlığıyla bilinen Peyamner Haber Ajansına göre, Bush, görüşmede kendisinin "Kürdistan Bölgesi"ni ziyaret etmeyi çok arzuladığını fakat zaman kısıtlığından dolayı bu ziyareti gerçekleştiremeyeceğini dile getirdi.

Görüşmede Bush, Barzani'ye "Bir kere özgürlük adına savaşçı oldun mu, özgürlük adına her zaman bir savaşçısın. Siz de zor mücadele içinde büyük bir özgürlük çalışanısınız" şeklinde konuştu.

Bu arada Bush'un, Federal Irak'ın siyasi sürecini ve bu kapsamda merkez Hükümeti ile Kürt Yönetimi arasındaki ilişkileri sorması üzerine Barzani, "Yaşanan bütün sorunların anayasa çerçevesinde çözümlenmesinden yanayız, fakat sorunlara anayasa dışında çözüm arayışları var, anayasada öngörülen çerçevede hareket edilmiyor. Bu da, ülkenin siyasi sürecini olumsuz etkiliyor" yanıtını verdi.

Barzani, Bush'a Irak'ı diktatörlükten kurtardığı için Kürt halkı adına teşekkür ederek "Teröre karşı savaş, biz ve ABD için büyük bir önem taşıyor. Bu yüzden teröristlerin Irak'ta başarıya ulaşmalarına yol vermemeliyiz" dedi. Bush da, "Sizler, birçok dostunuzun olduğu hesabını yapın. Herkesten önce ben dostunuzum, sizleri her zaman savunacağım" mesajını verdi.