kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TRT çalışanlarının mail ve fakslarının incelendiği iddiası

ANKA
Giriş Saati : 15.12.2008 17:47
Güncelleme : 15.12.2008 19:12
Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TRT çalışanlarının kişisel maillerinin, fakslarının incelenmesi veya telefonlarının dinlenmesi gibi uygulamalar yapılmadığını belirterek, ''Ancak elektronik postanın ulaştığı kişi, eğer bu posta ile başvuruda bulunursa inceleme yapılmaktadır'' dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan'ın soru önergesini, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in bilgi notuyla yanıtlayan Aydın, kamu kurumlarına ait telefon, faks ve e-posta gibi araçların, kişisel ihtiyaçlar için değil, resmi haberleşme ve yazışma ihtiyacı için hizmete konulduğunu bildirdi.

''Kurum bütçesine ek yük getireceğinden, kamu görevi dışında bu araçların kullanılmaması gerekmektedir'' ifadesini kullanan Aydın, bununla birlikte personelin kişisel e-postalarını hesaplarından rahatça gönderip alabildiğini, bu konuda bir engelleme bulunmadığını vurguladı.
TRT'de çalışanların kişisel maillerinin veya fakslarının incelenmesi veya telefonlarının dinlenmesi gibi uygulamalar yapılmadığına işaret eden Aydın, ''Ancak elektronik postanın ulaştığı kişi, eğer bu posta ile başvuruda bulunursa inceleme yapılmaktadır. Bunun dışında bir inceleme çalışması olmamış, böyle bir çalışmaya ihtiyaç duyulmamıştır'' dedi.
Aydın, sendikalardan gönderilen bilgilendirme mailleriyle ilgili olarak şu görüşlere yer verdi:

''Sendikalardan gönderilen bilgilendirme maillerinin kesilmesi bir yana, onların bilgi ve duyurularını iletebilmesi için sendikaların web adresinin linki, TRT Kurumsal Portalımıza konmuştur. Sendika istediği her bilgilendirmeyi bu linkler vasıtasıyla yapabilmektedir. Fakat bazı sendikalar bu şekilde bilgilendirme yapmak yerine, başka e-posta adreslerinden tüm kuruma sürekli olarak kişileri ve Kurumu hedef alan elektronik posta göndermekte ve TRT e-posta hikmetinin aksamasına yol açmaktadır. Aynca TRT çalışanlarının istemediği e-postalarla posta kutularının sürekli dolmasına yol açarak personelin bu postaları temizlemek İçin uzun zamanını harcamasına yol açmakta ve ilgilenmesi gereken diğer işler için zaman ayırmasına engel olmaktadır.''

Aydın, TRT'nin, tarafsız bir kamu yayın kurumu olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''Tarafsızlık ise TRT mensuplarının görevini yaparken siyasi veya ideolojik bir tavır ve davranış içinde olmamasını gerektirmektedir. Dolayısıyla söz konusu düzenlemeler, TRT'nin, bu yapısını ve saygınlığını korumak üzere getirilmiştir. Başka bir amacı bulunmamaktadır.''