kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sübyancı Aklama Kurulu"

Giriş Saati : 15.12.2008 17:45
Güncelleme : 15.12.2008 19:12
Yeni Haber
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e açık mektubunda, İstanbul Adli Tıp Altıncı İhtisas Kurulu'nun çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında verdiği raporların toplumsal infiale neden olduğunu belirterek, "Altıncı Adli Tıp Kurulu "Sübyancıları Aklama Kurulu' gibi çalışmaktadır" dedi.

Arıtman, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e yönelik açık mektubunda, İstanbul Adli Tıp Altıncı İhtisas Kurulu'nun çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarında verdiği raporları eleştirdi. Bu raporların artık toplumsal infiale neden olduğunu ifade eden Arıtman, "Bu kurulun İzmir'deki ensest ilişki mağduru E.U. ile ilgili olarak verdiği "Beden ve Ruh Sağlığı Bozulmamıştır" raporu, yine bu çocuk için Dokuz Eylül Tıp Fakültesi ile Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinden verilen raporlarla bilimsel tezat oluşturmaktadır. Hüseyin Üzmez'in taciz ettiği B.Ç. ile Ankara'da yine ensest ilişki kurbanı olan 11 yaşındaki B.E. ve istenirse belgelenebilecek daha birçok vakadaki raporlarında da aynı çelişki görülmektedir." dedi.

Adli Tıp Altıncı Kurulu'nun "bilim dışı, etik dışı, vicdan dışı raporları'nın zaten mağdur edilmiş çocukların mağduriyetlerini daha da artırdığını ve yaşamlarını tehlikeye attığını vurgulayan Arıtman, cinsel istismara uğrayan çocuklarda yüksek oranlarda Major Depresyon ve intihar eylemlerinin görüldüğünü kaydetti. Arıtman şunları söyledi:

"Uzman çocuk psikiyatristinin olmadığı kurulun verdiği bu raporların bilimsel ve hukuki geçerliliğinin olmaması gerekirken, Altıncı Adli Tıp Kurulu "Sübyancıları Aklama Kurulu' gibi çalışmaktadır. Bilimin ve adaletin kötüye kullanımı durumu söz konusuyken Tabip Odaları, Barolar gibi meslek örgütlerinin de yoğun tepkileri ortada iken bu kurulun faaliyetlerine umursamazlıkla devam etmesi kabul edilebilir değildir. Öncelikle ülkemizin Adalet Bakanı olarak sizin rahatsız olmanız, gerekli soruşturmayı başlatmanız, bu kurulu hatta Adli Tıp Kurumu başkanını görevden almanız gerekirken, gereğini yapmamanız Sübyancıları Aklama Kuruluna dolaylı destek vermeniz olarak algılanmaktadır. Lütfen Adalet Bakanı olarak görevinizi yapın. Yapın ki, ülkemizde adalete ve bilime güven sarsılmasın. Aksi takdirde o mağdur çocukların ihlal edilen haklarının hesabı ileride mutlaka yasal ve siyasal olarak sizden, AKP iktidarından sorulacaktır. Bu kurulları yandaş atamalarıyla adaletsizlik dağıtan, bilimin ve hukukun katledildiği kurullar haline dönüştürenler için mağdur çocukların vebali hep üstünüzde kalacaktır."

(ANKA)