kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ecevit'in mezarı Ahlatlıbel'e taşınıyor

AA
Giriş Saati : 15.12.2008 17:43
Güncelleme : 15.12.2008 19:12
Yeni Haber
Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in mezarı Ahlatlıbel'e taşınıyor.
Çankaya Belediyesi yetkilileri, Ecevit'in ailesinden gelen talep doğrultusunda, belediyeye ait Ahlatlıbel Tesisleri'nde mezar yerinin belirlendiğini ve prosedürlerin hızla yerine getirileceğini bildirdi.

Ecevit ailesinin yaptığı başvurunun insani ve sosyal sorumluluğu da beraberinde getireceğini ifade eden Çankaya Belediyesi yetkilileri, şöyle konuştu:

''Türk sosyal demokrasi hareketinde bir çıkışın silinmez adı olan Bülent Ecevit için yapılan başvuru kapsamında, mezar yerinin belirlenmesinde aileye çeşitli seçenekler sunuldu. Ailesi seçenekler içerisinde gelip, baktılar ve Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri içindeki bir bölgede karar kıldılar. Belediye Meclisi'nden de bu doğrultuda karar çıkarıldı.''
Çankaya Belediyesi'nin, Bülent Ecevit'in vefatından sonra ömrünü geçirdiği Oran semtinde yaşadığı mahallenin adını da ''Bülent Ecevit Mahallesi olarak değiştirdiğini anımsatan yetkililer, Ecevit ailesinin son kararı doğrultusunda mezar yerinin oluşturulması ve çevre düzenlemesinde, belediye olarak üzerlerine düşeni yerine getireceklerini belirtti.

2006 yılında hayatını kaybeden eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in naaşı Devlet Mezarlığı'na defnedilmişti.

Daha sonra Ecevit'in eşi ve DSP'nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in kabrinin taşınması için Milli Savunma Bakanlığı'na müracaat etmiş ve Bakan Vecdi Gönül, Rahşan Ecevit'in başvurusuna olumlu yanıt vermişti.