kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Rahşan Ecevit’e 3 yer gösterilmiş, Ahlatlıbel Parkı’nın arka kısmında Mogan Gölü’ne bakan alanı mezar yeri olarak beğenmişti.

Ecevit'in mezarı taşınma yolunda

ANKARA
15.12.2008
Savunma Bakanlığı, Ecevit'in mezarının nakli için Rahşan Ecevit'e onay verdi..
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in mezarının Ankara Ahlatlıbel'e taşınmasının yolu açıldı. Milli Savunma Bakanlığı, Rahşan Ecevit'in, eşinin kabrinin Devlet Mezarlığı'ndan başka bir yere taşınması yönündeki resmi başvurusuna olumlu yanıt verdi. Rahşan Ecevit'in taşıma işlemleri için önümüzdeki aylarda harekete geçeceği bildirildi. 2006 yılında hayatını kaybeden Türk siyasetinin "Karaoğlan"ı Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na gömülmesine eşi Rahşan Ecevit, "Yan yana gömülmek ve herkesin ziyaret edebileceği bir yer olması için" önce karşı çıkmış, ancak ikna edilmişti. Rahşan E- cevit, eşinin mezarının başka bir yere taşınması konusundaki ısrarından vazgeçmeyince hükümet geçen yaz aylarında yaptığı yönetmelik değişikliğiyle Devlet Mezarlığı'na gömülenlerin ailelerinin isteğiyle başka bir yere nakledilmesinin yolunu açtı. Şimdi de Milli Savunma Bakanlığı, Rahşan Ecevit'in nakil başvurusuna yazıyla olumlu yanıt verdi.

SADE OLACAK
DSP İzmir milletvekili Recai Birgün, "Çankaya Belediyesi'ne müracaatı yapacağız. 2009 yılı içinde sonuçlanmış olur. Eğer Çankaya Belediyesi, sadece Ecevit'in gömülmesi için yer tahsis ederse Bakanlar Kurulu kararı da gerekiyor. Ama bölge genel mezarlık alanı ilan edilirse buna gerek kalmayacak. Anıtmezar düşünülmüyor. Normal, sade olacak. Çevre düzenlemesini Çankaya Belediyesine bırakacağız" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları