kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mesud Barzani, Ahmet Türk başkanlığındaki DTP heyetiyle görüştü.

Barzani: Diyalogla PKK silahı bırakır

HAZAL ATEŞ / ANKARA
15.12.2008
Kuzey Irak'ı ziyaret eden DTP'lilerle görüşen Barzani "PKK diyalogla silah bırakır" dedi. Barzani PKK'ya karşı Türkiye ile ortak operasyonla ilgili ise "Kürt eliyle Kürt kanı dökülmeyecek" ifadesini kullandı..
Kuzey Irak'a giden DTP heyetiyle görüşen Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, "PKK, diyalogla silahı bırakır" görüşünü öne sürdü. Barzani, PKK'ya karşı silah kullanmayacakları mesajı verdi. DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Genel Başkan yardımcıları Emine Ayna, Sebahat Tuncel, Siirt milletvekili Osman Özçelik ve Parti Meclisi üyesi ve eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'tan oluşan DTP heyeti, önceki gün sabah saatlerinde Barzan Köyü'ne giderek Mesud Barzani'nin babası Mele Mustafa Barzani'nin mezarını ziyaret etti. DTP'liler daha sonra Selahaddin kasabasında Barzani tarafından kabul edildi. Alınan bilgiye göre DTP heyeti, Barzani'den, "PKK'nın silahsızlanma sürecine Türkiye'nin de yanıt vermesi için" destek istedi. Barzani de, PKK'nın silah bırakması ve çatışmasızlık sürecinin sağlanması için elinden geleni yapacağını belirtti.

'TARİHSEL SÜREÇ KAPANDI'
Barzani "PKK nedeniyle köylerimiz bombalanıyor, halkımız büyük zarar görüyor. Barış bizim için de önemli. Çatışmaların sona ermesi bütün Kürtlerin lehine olacak. Karşılıklı barış sürecini geliştirmemiz lazım. Çatışmasızlık süreci için hepimizin çaba göstermesi gerekir. PKK diyalogla silah bırakır" dedi. Heyetin, Türkiye'nin talebi doğrultusunda PKK'ya karşı ortak operasyon seçeneğini düşünüp düşünmediği sorusuna yanıt veren Barzani şöyle konuştu: "Tarihsel süreç kapanmıştır. Kürt eliyle Kürt kanının dökülmesi tarihsel olarak son bulmuştur. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Kürt sorunu konusunda Türkiye, İran, Irak ve Suriye'de ortak bir barış dili oluşturulması konusunda mutabakat sağlanması gerekir."