kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Acemi kasaplar soluğu 'acil'de aldı

Giriş Saati : 08.12.2008 12:51
Güncelleme : 08.12.2008 21:35
Yeni Haber
Bursa, Sakarya, İzmir, Yozgat ve Tokat'ta kurban keserken el, kol ve bacaklarından yaralanan 329 kişi hastanelere başvurdu.

Alınan bilgiye göre, bayram sabahı kurban kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Bursa'daki çeşitli hastanelerin acil servislerini doldurdu.

Bursa Devlet Hastanesine 19, Yüksek İhtisas Hastanesine 30, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine 60, Çekirge Devlet Hastanesine 45, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin acil servisine ise 10 kişi, tedavilerini yaptırmak amacıyla başvurdu.

Genellikle el, kol ve bacak yaralanması nedeniyle hastanelere gelen vatandaşlardan bazılarının da kurbanlık hayvanların altında kalarak yaralandığı öğrenildi.

SAKARYA

Sakarya'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 20, Toyota Travmatoloji ve İlk Yardım Hastanesine gelen 30 kişi, tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildi.

Hastaneye başvuranlar arasında, büyükbaş hayvanların boynuz darbeleriyle yaralananların da olduğu belirtildi.

İZMİR

İzmir'de ikisi üniversite olmak üzere 6 hastanenin acil servisinde 745 acemi kasap müracaat etti. Vatandaşların modern kurban kesimlerine yönelmesi sayesinde bu sene Kurban Bayramı'nda kurban keserken yaralananların sayısı geçen yıla göre biraz azaldı.

İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Buca Dr. Seyfi Demirsoy Hastanesi, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Karşıyaka Devlet Hastanesi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servislerine gelenlerde önemli düşüş yaşandı. Hastane yetkililerinden edinilen bilgilere göre; geçen senelerde kol, ayak kırılması ve kopma gibi ciddi yaralamalar yaşanırken bu sene acillere çok az sayıda küçük kesiklerin geldiği belirtildi.

Bayramın birinci gününde çeşitli şekillerde yaralanarak bin 707 kişinin acillere müracaat ettiğini belirten yetkililer, bu müracaatlardan sadece 745'inin kesiklerden dolayı olmasının, geçmiş yıllara göre iyi olduğunu kaydetti. Yaralanan Rami Çalışkan "Kurbanı keserken bıçak kaydı, elimi kestim. Herhalde iyi bileleyememişim" şeklinde konuştu. Mustafa Turaç da kemik kırarken nacağın sapını çıkarak alnına geldiğini söyledi.

Kurban keserken bıçakla veya hayvanın tepmesi sonucu yaralanarak hastanelere başvuranların sayıları şöyle: İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 267 kişi, Buca Dr. Seyfi Demirsoy Hastanesi 420 kişi, Bozyaka İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi 265 kişi, İzmir Tepecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi 285 kişi, Karşıyaka Devlet Hastanesi 300 kişi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi 170 kişi.

YOZGAT

Yozgat'ta, 35 kişi kurbanlarını keserken yaralandı. Yozgat Devlet Hastanesi acil servisine gelen yaralılar, ayakta tedavi edildi.

Bu arada, Yozgat'ın Lök köyünde, kurban kesen Salih Gani (86), çoban köpeğinin saldırısına uğradı. Kolundan yaralanan Gani Yozgat Devlet Hastanesi acil servisindeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

TOKAT

Tokat'ta, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurban kesimlerini yapmaya başlayan vatandaşlardan bazıları, çeşitli yerlerinden yaralanarak, hastanelerin acil servislerine geldi.

Kent merkezi ve ilçelerinde 30 kişinin kurban kesimi sırasında yaralandığı bildirildi.