kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AK Parti Van il binası önünde patlama

Giriş Saati : 08.12.2008 21:57
Yeni Haber
Van'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı binası önünde meydana gelen patlamada, çevredeki bazı ev ve iş yerlerinde hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki AK Parti İl Başkanlığı binası önünde saat 19.20 sıralarında bir patlama meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı patlamada, caddedeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Patlamanın ardından olay yerine gelen emniyet müdürlüğü ekipleri, caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak, ikinci bir patlayıcı olasılığına karşı tedbir aldı.

Olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Arkadaşlar konuyu araştırılıyor. Bombanın türü ve nasıl konulduğuyla ilgili bomba uzmanı arkadaşlar araştırma yapıyorlar. Bütün bunlar halkı sindirmeye ve korkutmaya yönelik çabalardır. Ama kimse endişe etmesin, insanlık hiç kimseden korkmaz. Bunlar boşuna, gereksiz çabalardır. Bunları yapanların tiniyetini ve zihniyetini gösteriyor. Geçmiş olsun ama tesellimiz, herhangi bir can kaybının olmamış ve herhangi bir insanın yaralanmamış olmasıdır. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yaptıktan sonra bu işin faili en kısa zamanda bulunur ve faili meçhul kalmaz. Bundan sonra bu işlere teşebbüs edenlere ders olur diye temenni ediyorum" dedi.

Van Valisi Özdemir Çakacak da, AK Parti il binasına gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın yeni olduğunu, patlayıcı türünün ise ses bombası olabileceğini belirtti.

Çakacak, "Terörle Mücadele ile Olay yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerinde gerekli incelemeleri yapıyor. Mobese kameralarının ve gerekli soruşturmanın ardından daha net bilgilere ulaşılacaktır. Patlamada ufak çapta maddi hasar meydana geldi. Soruşturma sürdürülüyor'' dedi.