kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
AKOM, kış mevsimi süresince kar ve buzlanmayla mücadele edecek araçları tanıttı.

Şehir çetin kış şartlarına hazır

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
08.12.2008
Kışın sorunsuz geçmesi için İstanbul'da hazırlıklar tamamlandı. Buzlanmaya karşı 109 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton solüsyon stoklandı..
Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren İstanbul'da kış sezonunun sorunsuz geçmesi için hazırlıklar tamamlandı. Sorumluluğunda 4 bin 613 kilometre yol bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olası kar yağışı ve buzlanmanın ulaşımı olumsuz etkilememesi için kentte 9 ayrı noktaya 109 bin ton tuz ve 2 bin 100 ton solüsyon stokladı. Kar kürüme için 6 jet brom, 149 traktör, 80 greyder, tuz serpme ve solüsyon için 50 arazöz ve 16 kamyon bakımdan geçirildi. Donmaya karşı D100, Haliç Köprüsü, Barbaros Bulvarı, TEM, Levent Zincirlikuyu Kavşağı gibi 28 önemli güzergaha ısı sensörü yerleştirildi. Tonajı 120 olan 7 vinç için Beylikdüzü Tüyap, Boğaziçi Köprüsü gişeleri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Kara Yolları Tesisleri ve Kavacık şantiyesi, TEM Hadımköy gişeleri, Çatalca Ahmediye gişeleri ve Ümraniye-Dudullu kavşağı bekleme noktası olarak belirlendi. İBB'ye bağlı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kentte müdahale edilmesi gereken yerleri öncelik sırasına koydu.

41 NOKTA ÖNCELİKLİ
Toplam 255 müdahale güzergahı tespit edildi. Bu güzergâhlardan 41'i birinci öncelik kapsamına girdi. Öncelikli güzergahlar arasında Boğaz köprüleri, Avcılar-Zincirlikuyu metrobüs güzergahı, Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı, Bakırköy Sahil Yolu, İDO Yenikapı İskelesi, Esenler Otogarı, Bostancı-Harem ve Kozyatağı-TEM ve kent merkezi öne çıktı.