kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırmızı ışıkta geçene doktor muayenesi

Giriş Saati : 08.12.2008 12:14
Güncelleme : 08.12.2008 21:35
Yeni Haber
Bursa'da polis ekipleri, radar ile belirlendiği halde kırmızı ışıkta geçtiğini inkar eden sürücüleri göz doktoruna gönderiyor.

Bayram öncesi şehir merkezinde artan trafik yoğunluğu sebebiyle harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrollerini sıklaştırdı. Kent merkezindeki ana noktalarda kırmızı ışık uygulaması yapan polis ekipleri, ışık ihlali yapan sürücüleri radarla kaydediyor. Cadde üzerinde resmi ekipler tarafından durdurulan sürücülere kırmızı ışıkta geçtikleri söylenerek ceza kesiliyor.

Kameraya kaydedildiklerinden habersiz olan bazı sürücüler hata yaptıklarını kabul etmeyerek ekiplere tepki gösteriyor. Kamera görüntülerinin izletilmesinin ardından ikna olan sürücüler, göz doktoruna gönderiliyor. Gözlerinde problem olup olmadığının tespit edilmesi için sürücüleri doktora sevk eden polis ekipleri ise uygulamadan oldukça memnun olduklarını söylüyor.

Kırmızı ışıkta geçerek trafiği tehlikeye düşüren sürücülere 115 YTL para cezası kesildiğini ve bayram yoğunluğu sebebiyle polis ekiplerinin uygulamasının faydalı olduğunu ifade eden sürücü Osman Seyrek, "Bir anlık dalgınlığım yüzünden ben de kırmızı ışıkta geçtim. Ceza yememe rağmen bu uygulamayı takdir ediyorum. İtiraz eden sürücüleri doktora göndermek onların bir daha hata yapmasını önleyecektir" diye konuştu.