kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Aralık 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eşten kocaya en güzel bayram hediyesi

Giriş Saati : 08.12.2008 13:27
Güncelleme : 08.12.2008 21:35
Yeni Haber
Sakarya'da 9 yıldır böbrek hastası olan eşine böbreğini bağışlayan Leyla Top, eşinin yeniden hayata tutunmasını sağladı. Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Top'tan alınan böbrek eşi Murat Top'a takıldı.

Söğütlü ilçesi Fındıklı köyünde kızları Şeyma (15) ve Şeyda (12) ile birlikte yaşayan Leyla Top (32), 9 yıldır böbrek yetmezliği çeken kocasına böbreğini verdi. 7 yıldır diyalize bağlanan ve hem hastalığıyla mücadele eden hem de ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Murat Top, eşinin böbreği ile yeniden hayat buldu. 9 yıl önce güneş çarpması düşüncesiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği bulunduğunu öğrendiğini söyleyen Murat Top, eşinin kendisine canından bir parça verdiğini belirtti. Çifte bayram yaşadığını kaydeden Top, şunları söyledi: "Ameliyatımız çok başarılı geçti. Allah'a şükür ikimizin de sağlığı yerinde. Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Çok mutluyum. Eşimin benim için yaptığı fedakarlığı hiç unutmayacağım."

Diyalize bağlandığı günleri hiçbir zaman unutamayacağını anlatan Top, zaman zaman diyalize gidecekmiş gibi servis aracının yolunu gözlediğini ifade etti. Top, "Diyalize bağlandığım günler rüyama dahi giriyor. Acaba sabah kalkıp diyalize mi gideceğim diyerek yola bakıyor arabanın yolunu gözlüyorum. İnşallah diğer böbrek hastaları da benim gibi organ nakline kavuşur. Allah hepsinin yardımcısı olsun." diye konuştu.

Eşinin acılarına ortak olmak istediğini ve bu nedenle böbreğini verdiğini kaydeden Leyla Top ise böbreğini bağışlamak konusunda hiç tereddüt etmediğini vurguladı. Eşinin hastalığı süresinde ailecek çok büyük zorluklar yaşadıklarını anlatan Top, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşim çok büyük acılar çekti. Acılarının son bulması için ameliyat masasına yattım. Ameliyata girerken çok sevinçliydim. Ameliyat sonrası uyandığımda ilk eşimi sordum. Başarılı bir ameliyat geçirdiğini duyunca çok sevindim. Allah'ın izniyle her şey geride kaldı. İkimizin de sağlık durumu çok iyi. Çocuklarımızla birlikte güzel ve sağlıklı bir yaşam sürmek istiyoruz."

CİHAN